De ce femeile însărcinate au imunitatea scăzută și cum o putem crește

La fel de răcită ca săptămâna trecută, m-am gândit că ar fi cazul să discutăm despre problemele la care poate duce imunitatea scăzută din timpul sarcinii.

Prin cordonul ombilical, bebelușul asimilează vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie pentru a se hrăni și a crește. Din această cauză, noi avem carențe de calciu, de fier sau alte substanțe de care organismul nostru are nevoie în mod normal pentru a funcționa așa cum trebuie.

Așadar, imunitatea noastră scade foarte mult pentru a proteja viața fragilă a bebelușului nostru. Eu m-am confruntat cu problema asta chiar de pe la începutul sarcinii și așa am ajuns să răcesc deja de 3 ori în 5 luni, deși în mod normal mi se întâmpla să răcesc o dată la doi ani.

Tot imunitatea scăzută poate să ducă și la probleme dentare. De aceea se recomandă ca înainte de a face un copil să mergi la dentist să rezolvi orice problemă ai avea. În timpul sarcinii, nu numai că problemele dentare se agravează, dar pot apărea și unele noi. Pot fi probleme minore, dar există și cazuri în care se impune să mergeți la medic fără întârziere. În niciun caz nu ar trebui să lăsăm netratate problemele stomatologice, mai ales dacă e vorba de o infecție. Nu trebuie să vă temeți de anestezii, așa cum am discutat deja într-un episod din jurnal de sarcină, iar medicul vostru va ști cel mai bine ce antibiotice să vă recomande pentru a rezolva problema.

Dacă și voi vă confruntați cu astfel de episoade, în care imunitatea este foarte scăzută, medicii spun că există soluții prin care să ținem imunitatea sub control:

Alimentația –  Orice vitamine am lua deja, acestea nu suplinesc un regim de viață sănătos. Deși sarcina e perioada în care suntem răsfățate și avem impresia că ne putem abate de la reguli, e doar o impresie. Nici nu mâncăm pentru doi și nici nu avem voie să mâncăm orice pentru că „ne e poftă”. Mai mult ca niciodată, trebuie să avem un regim cât mai sănătos și mai variat. Încercați să mâncați multe fructe și legume bogate în fibre și vitamine cum ar fi bananele, cerealele, fasolea uscată sau brocoli.

Apă, apă și iar apă – O proporție însemnată a corpului nostru este reprezentată de apă, așa că sper că nu v-ați plictisit deja de această recomandare. Însă, pur și simplu, felul în care ne hidratăm influențează multe aspecte ale vieții noastre. În timpul sarcinii, organismul reține foarte multă apă în țesuturi, așa că trebuie să încercăm să asigurăm necesarul de 2 litri de apă pe zi, poate chiar și mai mult de atât.

Dacă nu puteți să beți atâta apă (multe femei au o senzație de greață de la apă) încercați să supliniți prin sucuri naturale, ceaiuri neîndulcite sau puneți fructe în apă pentru o aromă mai plăcută.

Faceți mișcare – Sigur că nu are nimeni pretenția de la o femeie însărcinată să participe la un maraton, însă starea noastră nu trebuie să fie o scuză ca să nu mai facem mișcare. Nu trebuie și nici nu e recomandat să facem efort fizic în exces, însă putem încerca câteva exerciții de streching, plimbări, dar și exerciții de Yoga sau Pilates.

Gândire pozitivă – Evitați stresul și încercați să aveți o gândire cât mai pozitivă. Gândurile voastre au un impact vital asupra voastră, dar și a bebelușului. Gândurile negative, oboseala, nopțile pierdute, stresul duc la îmbolnăvirea organismului și la slăbirea sistemului imunitar.

Gata, îmi pregătesc un pahar de apă cu lămâie, un bol cu fructe, îmi adun toate gândurile pozitive și fac câteva exerciții de înviorare. Sper ca până data viitoare când ne citim pe blog, imunitatea mea să aprecieze efortul! ☺

Nu uitați că ne auzim la Itsy Bitsy în fiecare marți și vineri de la 9.30! Încă mai aveți timp să vă ghiciți ce greutate va avea bebelușul meu, să completați formularul de pe itsybitsy.ro și puteți câștiga 1000 de euro! 💜


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.