De ce nu ar trebui să stai cu picioarele încrucișate

Această poziție este foarte comună atunci când stăm jos, iar mulți dintre o adoptăm în mod automat. Este o poziție elegantă și sexy, iar de cele mai multe ori este asociată femeilor. Ne-am obișnuit să ne încrucișăm picioarele fără să ne dăm seama, dar nu știm că această poziție poate avea unele consecințe grave asupra sănătății și corpurilor noastre.

Iată ce ar trebui să știi ca să previ problemele!

Deși femeile care adoptă această poziție pot părea atrăgătoare pentru mulți dintre bărbați, dacă îți menți picioarele încrucișate ore întregi, poți ajunge să suferi de paralizie.

În 2010, mai multe studii au demonstrat că atunci când stai cu picioarele încrucișate o perioadă lungă de timp, presiunea sângelui din corp crește. Chiar dacă nu ai probleme cu tensiunea arterială, evită să stai în această poziție pentru a preveni eventuale tulburări circulatorii. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă asta este faptul că atunci când punem genunchii unul peste altul, trimitem sângele din picioare direct în piep. Fiind pompată spre inimă o cantitate mare de sânge, rezultă o creștere a presiunii sângelui.

O altă explicație posibilă este aceea că tensiunea arterială crește din cauza exercitării unei presiuni la nivelul mușchilor de la picioare (atunci când îți soliciți mușchii, dar aceștia nu își schimbă lungimea). Acesta este motivul pentru care încrucișarea gleznelor nu are aceelași efect ca și încrucișarea picioarelor.

Această poziție mai poate duce și la dezechilibrul plevin. Din cauza faptului că mușchiul piciorului care este așezat deasupra este mai scurt, iar cel al coapsei este mai lung, articulațiile picioarelor sunt în pericol, ba chiar se pot dizloca.

FOLLOW ME

În cele din urma, studiul a constatat că poziția picioarelor încrucișate timp de mai mult de 3 ore pe zi poate afecta și spatele, ducând la o poziție încovoiată, dureri lombare, de gât, de umeri sau chiar de șolduri.

Acum că ai aflat ce ți se poate întâmpla daca stai cu picioarele în această pozitie prea mult timp, poate data viitoare când îți vei da seama că faci asta, îți vei schimba poziția.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.