Această poziție este foarte comună atunci când stăm jos, iar mulți dintre o adoptăm în mod automat. Este o poziție elegantă și sexy, iar de cele mai multe ori este asociată femeilor. Ne-am obișnuit să ne încrucișăm picioarele fără să ne dăm seama, dar nu știm că această poziție poate avea unele consecințe grave asupra sănătății și corpurilor noastre.
Iată ce ar trebui să știi ca să previ problemele!
Deși femeile care adoptă această poziție pot părea atrăgătoare pentru mulți dintre bărbați, dacă îți menți picioarele încrucișate ore întregi, poți ajunge să suferi de paralizie.
În 2010, mai multe studii au demonstrat că atunci când stai cu picioarele încrucișate o perioadă lungă de timp, presiunea sângelui din corp crește. Chiar dacă nu ai probleme cu tensiunea arterială, evită să stai în această poziție pentru a preveni eventuale tulburări circulatorii. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă asta este faptul că atunci când punem genunchii unul peste altul, trimitem sângele din picioare direct în piep. Fiind pompată spre inimă o cantitate mare de sânge, rezultă o creștere a presiunii sângelui.
O altă explicație posibilă este aceea că tensiunea arterială crește din cauza exercitării unei presiuni la nivelul mușchilor de la picioare (atunci când îți soliciți mușchii, dar aceștia nu își schimbă lungimea). Acesta este motivul pentru care încrucișarea gleznelor nu are aceelași efect ca și încrucișarea picioarelor.
Această poziție mai poate duce și la dezechilibrul plevin. Din cauza faptului că mușchiul piciorului care este așezat deasupra este mai scurt, iar cel al coapsei este mai lung, articulațiile picioarelor sunt în pericol, ba chiar se pot dizloca.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
În cele din urma, studiul a constatat că poziția picioarelor încrucișate timp de mai mult de 3 ore pe zi poate afecta și spatele, ducând la o poziție încovoiată, dureri lombare, de gât, de umeri sau chiar de șolduri.
Acum că ai aflat ce ți se poate întâmpla daca stai cu picioarele în această pozitie prea mult timp, poate data viitoare când îți vei da seama că faci asta, îți vei schimba poziția.