De ce nu e bine să pui poze cu BILETUL DE AVION pe internet

Mulți oameni postează fotografi cu bilete de îmbarcare pe rețelele de socializare fără să își dea seama că ceva aparent inofensiv le-ar putea strica toate planurile de călătorie.
Iată sfaturile unui specialist în siguranța călătoriilor pentru a te proteja de infractori:

Biletul tău de îmbarcare conține mult mai multe informații decât ai crede

Acestea nu arată doar numele și unde zbori, ci și informații cruciale. Oferă, de asemenea, posibilitatea de a modifica sau de a anula rezervarea.

Cât e de ușor să obții acces la informație?

La compania Delta Airlines, de pildă, e foarte ușor, pentru că pe billet apare numărul E-Ticket, rezervarea, numărul zborului și chiar câte bagaje ai. Pe site, ai nevoie doar de nume și de numărul E-Ticket sau de rezervare pentru a vedea toate detaliile pasagerului, precum itinerariul complet și unde și când va călători.

Poți vedea și plățile și ultimele patru cifre ale cărții de credit folosite. Cineva rău intenționat poate anula sau schimba cu ușurință zborul sau poate schimba locul.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Codul de bare conține toate informațile îmbarcării (precum numele întreg, numărul zborului, al biletului etc.), într-un limbaj încifrat, pe care oricine îl poate citi dacă folosește un program online pentru asta. Îți poate fi furată identitatea sau poți suferi pierderi financiare majore.

Iată, deci, cât de multe date oferă aceste imagini aparent inocente.

Având în vedere că riscul furtului identității e cât se poate de real, dacă vrei să îți etalezi biletul de îmbarcare asigură-te că acoperi sau estompezi orice informație vitală. Ar fi mult mai sigur dacă ai împărtăși imagini cu tine bând șampanie în barul hotelului sau la bordul avionului.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.