De ce nu trebuie să-ți săruți animalele


Aproape toți stăpânii de animale de companie le consideră pe acestea membri ai familiei. Nu e o surpriză că a le săruta e un obicei destul de des întâlnit. Dar e sigur?

Iată care sunt pericolele ascunse care te pândesc dacă-ți îmbrățișezi și săruți prietenul blănos:

Sunt boturile câinilor mai curate decât gurile oamenilor?


Acesta e un mit. Trebuie doar să privești și să miroși botul uui câine ca să-ți dai seama că nu e adevărat. Ei dau iama prin gunoi. Noi ne pupăm repede pe obraz când slutăm pe cineva, ei se pupă la…fund.

Câte bacterii sunt în saliva unui câine?

Nu e vorba doar de câte sunt în salivă – câinii își petrec o bună parte din viață vârându-și nasul în colțuri dubioase sau mirosind excrementele, așa că botul lor e plin de bacterii, viruși, germeni.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Ce s-ar putea întâmpla dacă aceste bacterii ajung în corpul uman?

Pot cauza probleme serioase de sănătate. Te poți infecta cu bacteria Capnocytophaga canimorsus, care îți face vorbirea din ce în ce mai neclară.

Ce alte boli poți lua de la animalele de companie?

Herpesul este cea mai răspândită infecție pe care o poți lua de la sărutatul unui câine. Pielea îți poate fi afectată de stafilococul auriu rezistent la meticilină dacă te linge câinele. Capnocytophaga canimorsus poate cauza probleme serioase dacă pătrunde în corp printr-o rană deschisă.

Cum să previi riscurile asociate animalelor de casă

Urmează mereu aceste reguli:

  • nu-ți săruta animalele, nu le lăsa să te lingă pe față, nu-ți hrăni animalele la masă, nu împărțiți niciodată un vas
  • spală-te foarte bine pe mâini după orice contact cu animalele
  • vaccinează-ți cât mai repede animalul împotriva bolilor comune
  • folosește șampon antibacterian și antifungic când îți speli prietenii blănoși
  • asigură-te că pisica sau câinele tău nu vine în contact cu animale sălbatice sau de pe stradă. Când îți plimbi
  • câinele, asigură-te că nu mănâncă nimic de pe stradă
  • nu le da prietenilor cu patru picioare ouă, carne sau pește crud
  • curăță-le și dezinfectează-le în mod regulat bolul din care mănâncă și fă curățenie în casă folosind soluții dezinfectante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.