De ce tinerii nu-și mai doresc case și mașini?

În zilele noastre, succesul nu mai e reprezentat ca pe vremuri din a avea propia mașină și propriul apartament. Tineri din toată lumea refuză să mai investească în astfel de bunuri. 

Specialiștii demonstrează că tinerii între 25 și 35 de ani cumpără din ce în ce mai rar automobile și case. Preferă să le închirieze.

De ce se întâmplă asta? Sociologii cred că acest lucru este cauzat de faptul că oamenii nu mai au încredere în bănci și le e teamă să facă credite. 

Totuși, în principal, valorile generației tinerilor nu mai sunt acelea ca are părinților lor. Tinerii au alte valori.

Tinerii din ziua de azi au revizuit noțiunea de succes. Dacă înainte erau considerați oameni de succes cei care aveau proprietăți și automobile, acum succesul e reprezentat de experiențele pe care le ai, de călătoriile pe care le faci și poate de începerea unei afaceri.

Oamenii nu-și mai doresc prosperitate și stabilitate, ci independență! Financiară și geografică. 

FOLLOW ME

Din ce în ce mai puțini oameni sunt preocupați de lucrurile materiale.

De ce să iei o mașină, dacă poți lua un taxi? Este aproape o mașină personală cu șofer. De ce să cumperi o casă într-un loc frumos și să mergi acolo în vacanță, când poți sta la hotel în orice colț al planetei? Același lucru se întâmplă și cu domiciliul. Lucrurile sunt din ce în ce mai instabile, deci, care-i rostul să iei un credit pentru 40 de ani, când te poți mulțumi cu o locuință închiriată?

Experiențele aduc mai multă fericire. 

Proprietatea aduce și multe griji. Cumpără o mașină  și vei tresări de fiecare dată când vei auzi sunete de alarmă auto de afară.Cumpără o casă, mobileaz-o scump și vei deveni obsedat de frica de a fi jefuit.

Părinții noștri nu au putut să călătorească la fel de ieftin și la fel de des cum o facem noi. Nu au avut ocazia să se distreze așa cum ne distrăm noi acum. Lor nu le-a fost atât de ușor să inițieze o nouă afacere, cum ne este nouă. Din aceste motive ei au investit bani în proprietate imobilă și automobil, însă noi avem alte opțiuni.

Achizițiile se depreciază în timp. De accea, tinerii investesc în experiențe! Acestea nu se devalorizează și nu pot fi furate.

info: brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.