De ce tinerii nu-și mai doresc case și mașini?


În zilele noastre, succesul nu mai e reprezentat ca pe vremuri din a avea propia mașină și propriul apartament. Tineri din toată lumea refuză să mai investească în astfel de bunuri. 

Specialiștii demonstrează că tinerii între 25 și 35 de ani cumpără din ce în ce mai rar automobile și case. Preferă să le închirieze.

De ce se întâmplă asta? Sociologii cred că acest lucru este cauzat de faptul că oamenii nu mai au încredere în bănci și le e teamă să facă credite. 

Totuși, în principal, valorile generației tinerilor nu mai sunt acelea ca are părinților lor. Tinerii au alte valori.


Tinerii din ziua de azi au revizuit noțiunea de succes. Dacă înainte erau considerați oameni de succes cei care aveau proprietăți și automobile, acum succesul e reprezentat de experiențele pe care le ai, de călătoriile pe care le faci și poate de începerea unei afaceri.

Oamenii nu-și mai doresc prosperitate și stabilitate, ci independență! Financiară și geografică. 

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Din ce în ce mai puțini oameni sunt preocupați de lucrurile materiale.

De ce să iei o mașină, dacă poți lua un taxi? Este aproape o mașină personală cu șofer. De ce să cumperi o casă într-un loc frumos și să mergi acolo în vacanță, când poți sta la hotel în orice colț al planetei? Același lucru se întâmplă și cu domiciliul. Lucrurile sunt din ce în ce mai instabile, deci, care-i rostul să iei un credit pentru 40 de ani, când te poți mulțumi cu o locuință închiriată?

Experiențele aduc mai multă fericire. 

Proprietatea aduce și multe griji. Cumpără o mașină  și vei tresări de fiecare dată când vei auzi sunete de alarmă auto de afară.Cumpără o casă, mobileaz-o scump și vei deveni obsedat de frica de a fi jefuit.

Părinții noștri nu au putut să călătorească la fel de ieftin și la fel de des cum o facem noi. Nu au avut ocazia să se distreze așa cum ne distrăm noi acum. Lor nu le-a fost atât de ușor să inițieze o nouă afacere, cum ne este nouă. Din aceste motive ei au investit bani în proprietate imobilă și automobil, însă noi avem alte opțiuni.

Achizițiile se depreciază în timp. De accea, tinerii investesc în experiențe! Acestea nu se devalorizează și nu pot fi furate.

info: brightside.me

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.