De ce trebuie să meargă bebelușii de-a bușilea

Ne-am întors ieri din mini vacanța de la mare și m-am gândit să vă povestesc pe blog ce mai facem și să vă arăt filmulețul pe care l-am făcut când ne-a vizitat Adriana Bachmann, care a fost luna trecută în România. 

Am pregătit alături de ea un video legat de mersul bebelușilor pentru că ne-a cam certat când a văzut că Nicholas la 9 luni nu merge de-a bușilea. Alex a mers de-a bușilea când era mic, dar Alesia nu și nici nu m-am concentrat așa mult pe această etapă, nu l-am considerat atât de important. Nicholas acum ar vrea deja să umble singur, dar Adriana mi-a explicat că mersul de-a bușilea îl ajută să-și dezvolte mușchii picioarelor și să aibă echilibru. 

Deși nu merge neapărat de-a bușilea, mai mult se târăște, încercăm să facem cu el 10-15 minute de exerciții în fiecare zi. Chiar și cât am fost la mare, ne-am folosit de o canapea și o jucărie și am repetat exercițiile pe care le-a făcut și Adriana cu el.

Mersul de-a bușilea îi ajută pe bebeluși la dezvoltarea mișcărilor, a mușchilor de la mână, de la picioruș și în momentul în care vor începe să meargă le va fi mult mai ușor.  Recomand să începeți de la 6 luni, îi puneți în poziția de cățeluș (vezi video) să aveți o jucărie la care să ajungă și ei se vor legăna puțin și apoi vor începe să se târască. La început  puteți încerca 5 minute dimineața, 5 după-masa și încetul cu încetul vor începe să facă singuri asta.

Sunt foarte mulți bebeluși care nu vor să treacă prin etapa asta, vor să meargă direct. Chiar dacă bebelușul nu vrea, trebuie să încercăm, dar nu trebuie să vă faceți probleme dacă nu reușește să meargă de-a bușilea. Din momentul în care vrea să meargă, trebuie să faceți cu bebelușul exerciții de stabilitate și să vă asigurați că stă pe toată talpa, nu doar pe vârfuri.”

Sper să vă placă video-ul nostru și aștept să îmi povestiți dacă bebelușii voștri au mers de-a bușilea și la ce vârstă.

FOLLOW ME

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “De ce trebuie să meargă bebelușii de-a bușilea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.