#dejunELa, de azi și pentru copii

#dejunELa pentru copii

Dimineața aceasta pare interminabilă. Aproape că nu știu în câte părți să mă mai împart: spală copiii,  pregătește micul dejun, dă-le să mănânce, îmbracă-i, pregătește-te pe tine, apoi fugi la școală, iar de acolo la grădiniță. Știu exact prin ce trec părinții care de azi încep școala sau grădinița.  Da, am spus bine: părinții! 🙂 De azi, adio vacanță, adio liniște. Bun-venit, agitație!

De aceea, prietenii mei de la revista Pap Tot s-au gândit că v-ar prinde bine un mic ajutor și mi-au lansat o provocare: 7 zile-7 idei de mic-dejun pentru cei mai mici mofturoși. De astăzi și până duminică, o să pregătescc #dejunELa pentru copiii voștri. Nu singură, ci cu ajutorul nutriționistului Ruxandra Pleșea, care m-a ajutat în acest sens. Așa că puteți fi siguri că oferiți copilului vostru o masă sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți și, totodată gustoasă.

Alex și Alesia sunt 2 mofturoși, însă astăzi am fost pe placul lor. Le-am pregătit :

  • 2 tartine cu pâine fără gluten (sau integrală), unt și mozarella, cu roșii  proaspete sau coapte și putin sos pesto verde
  • 2 tartine cu unt și șuncă de curcan  (dr. Pleșea recomandă curcanul copt pe vatră de la Zimbia). Eu cumpăr de la Institutul de Bioresurse Alimentare salam cu șuncă. Nu conține conservanți și are termen de valabilitate de câteva zile.
  • 1 pahar de lapte animal/vegetal. Alesiei îi place foarte mult laptele de cocos sau de alune.

Vedeți? Simplu, frumos și bun. Acum. Și a fost și pe placul copiilor. 🙂

20150913_221405-1024x773-6163739

Cred că la această oră a sunat deja primul clopoțel. Emoțiile sunt mari, atât pentru părinți, cât și pentru copii.  Eu vă doresc să aveți un an de nota 10!

Și nu uitați să le spuneți copiilor în fiecare dimineață cât de importanți sunt ei pentru voi 🙂

FOLLOW ME

0 comentarii pe “#dejunELa, de azi și pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.