#dejunELa, de azi și pentru copii

#dejunELa pentru copii

Dimineața aceasta pare interminabilă. Aproape că nu știu în câte părți să mă mai împart: spală copiii,  pregătește micul dejun, dă-le să mănânce, îmbracă-i, pregătește-te pe tine, apoi fugi la școală, iar de acolo la grădiniță. Știu exact prin ce trec părinții care de azi încep școala sau grădinița.  Da, am spus bine: părinții! 🙂 De azi, adio vacanță, adio liniște. Bun-venit, agitație!

De aceea, prietenii mei de la revista Pap Tot s-au gândit că v-ar prinde bine un mic ajutor și mi-au lansat o provocare: 7 zile-7 idei de mic-dejun pentru cei mai mici mofturoși. De astăzi și până duminică, o să pregătescc #dejunELa pentru copiii voștri. Nu singură, ci cu ajutorul nutriționistului Ruxandra Pleșea, care m-a ajutat în acest sens. Așa că puteți fi siguri că oferiți copilului vostru o masă sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți și, totodată gustoasă.

Alex și Alesia sunt 2 mofturoși, însă astăzi am fost pe placul lor. Le-am pregătit :

  • 2 tartine cu pâine fără gluten (sau integrală), unt și mozarella, cu roșii  proaspete sau coapte și putin sos pesto verde
  • 2 tartine cu unt și șuncă de curcan  (dr. Pleșea recomandă curcanul copt pe vatră de la Zimbia). Eu cumpăr de la Institutul de Bioresurse Alimentare salam cu șuncă. Nu conține conservanți și are termen de valabilitate de câteva zile.
  • 1 pahar de lapte animal/vegetal. Alesiei îi place foarte mult laptele de cocos sau de alune.

Vedeți? Simplu, frumos și bun. Acum. Și a fost și pe placul copiilor. 🙂


20150913_221405-1024x773-6163739

Cred că la această oră a sunat deja primul clopoțel. Emoțiile sunt mari, atât pentru părinți, cât și pentru copii.  Eu vă doresc să aveți un an de nota 10!

Și nu uitați să le spuneți copiilor în fiecare dimineață cât de importanți sunt ei pentru voi 🙂

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

0 comentarii pe “#dejunELa, de azi și pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.