#dejunELa pentru copii – ziua 7

7 zile au fost, repede au trecut și sper că variantele de mic-dejun pe care vi le-am propus, alături de medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, v-au inspirat și i-au făcut pe micuții voștri să nu mai lase nimic în farfurie.

Iar dacă tot suntem în ultima zi a provocării lansate de revista Pap Tot, m-am gândit să trecem la nivelul următor și să facem ceva mai…complex, dar în linie cu tradiția și cu sfânta proteină: o omletă, însă nu oricum, ci la cuptor. Aceasta are marele avantaj că, nefiind friptă, ci coaptă, e mai sănătoasă și nu necesită folosirea uleiului la prăjire. E ușor de făcut în cantități mari, practic ai nevoie doar de tăvi și, firește, de cuptor în care să le pui.

Pentru 4 porții, e nevoie de:

 

  • 4 ouă
  • 100ml lapte
  • 1 pișcătură de sare (cât  ai lua între trei degete)
  • 30 gr. ceapă (ceapa verde e de preferat)
  • unt pentru ungerea tăvii
  • frunze de pătrunjel

Ouăle, laptele, frunzele de pătrunjel, sarea și ceapa, tăiată­ solzișori foarte fini, se pun în același vas și se bat bine. Amestecul se toarnă într­-o tavă unsă cu puțin unt (există tăvi antiaderente ori din silicon, acelea nu mai au nevoie de ungere). Tava se pune în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și se lasă acolo cinci minute. Şi gata omleta pentru micuții voștri. Ai mei o adoră, așa că sper să aud același lucru și de la voi.

Simplu, frumos și bun. Acum 🙂

fullsizerender-14-5278974

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.