Detalii neștiute despre dieta Rina 90. De ce este cea mai recomandată dietă din lume

Detalii neștiute despre dieta Rina 90. De ce este cea mai recomandată dietă din lume

Detalii neștiute despre dieta Rina 90. De ce este cea mai recomandată dietă din lume. Slăbești 10 kg în 90 de zile, iar în funcție de organismul tău aceste kilograme pot să nu mai apară niciodată.

Nu există femeie care să nu fi auzit măcar o singură dată în viața ei despre dieta Rina. Unele au și încercat-o, însă din cauza lipsei de informare totală au dat greș. Este foarte ușor să spui ”Am încercat dieta asta, nu a funcționat” când printre mesele stabilite de dietă tu mai bagi și două bucățele de ciocolată, că doar ce? Nu e mare lucru. Ei bine astăzi vom trata acest subiect.

  • Despre ce e vorba în Dieta Rina 90?
  • Ce trebuie să mănânci în fiecare zi?
  • Ce se întâmplă cu organismul tău după ce ai terminat dieta?

Despre ce e vorba în Dieta Rina 90? 

Această dietă a fost descoperită de un american medic și preparator fizic a numeroși sportivi. Multe dintre vedetele de la Hollywood au încercat-o. Această cură de slăbire se bazează pe combinarea exactă a alimentelor astfel încât să poți mânca și să slăbești în același timp.  Este o dietă flexibilă și lipsită de riscuri. Slăbești până la 10 kg în 90 de zile într-un mod sănătos.

Unul dintre avantajele acestei diete este că reușește să schimbe metabolismul persoanelor care o urmează astfel încât acele kilograme să nu mai apară. Dacă nu vrei să slăbești ci doar vrei să îți mărești arderile, această dietă ajută la accelerarea metabolismului.

Ce trebuie să mănânci în fiecare zi? 

Această dietă se bazează pe cantitatea exactă a alimentelor. Alimentele permise sunt:

 

FOLLOW ME

  • Proteine:  carne de pește, carne de vită, carne de porc, carne de pui, brânză, lapte, ouă, etc.
  • Legume: fasole, cartofi, năut, morcovi, broccoli, etc.
  • Carbohidrați: spaghete, cus cus, fidea, făină albă, făină de grâu integral, ciocolată neagră, etc.
  • Vitamine: fructe și legume proaspete.

 

Pentru ca orice dietă să dea roade ea trebuie combinată cu minim 1, 5 l de apă și minim cele 30 de minute de mișcare zilnice.

Chiar dacă meniul este variat, în fiecare zi la micul dejun veți consuma cel puțin 90% fructe: mere, pere, banane, struguri, piersici, prune, etc.

Pentru băutorii ce ceai sau cafea, nu vă faceți griji, puteți să consumați în continuare însă neîndulcit. 

Ziua 1 – Proteine 

Pentru prânz se poate prepara orice tip de carne la cuptor sau abur, alături de care se servește un ou cu brânză sau cașcaval. Se pot adăuga o porție mică de legume sau salată, dar fără ulei.

Pentru seară mențineți același ritm, însă în cantitate mai mică.

 

Ziua 2 -Legume 

Se consumă exclusiv legume, în afară de micul dejun care rămâne neschimbat. Puteți face orice combinație de legume, însă ele nu trebuie gătite, ci doar aromate cu ierburi și condimente.

Un ghiveci de legume poate fi un exemplu în acest caz: se taie roșiile și cartofii fierți cubulețe, castravete, ardei gras, ceapă și usturoi după gust.

Ziua 3 – Carbohidrați

Practic, toată lumea iubește ziua 3 pentru că lucrurile interzise în mod normal, acum se consumă obligatoriu. Deși la micul dejun fructele rămân în plan, pentru prânz și cină puteți mânca paste, produse de patiserie, chiar si pizza vegetariene. Însă, trebuie să nu fie combinate cu carne sau lactate.

 

Ziua 4 – Vitamine 

 

Pentru că aveți nevoie de un surplus de energie, ziua 4 vine cu fructe și legume proaspete. Deși acestea nu țin de foame iar distanța minimă recomandată între mese este de cel puțin 2 ore nu uitați că puteți folosi ceaiuri și cafele neîndulcite. Ca îndulcitori naturali care nu îngrașă puteți încerca îndulcitori pe bază de ștevie.  Așadar, azi salatele de fructe și legume sunt cele la putere.

 

Reguli stricte de urmat 

Mesele se ia astfel:

ZIUA 1- 3 mese 

Micul dejun între 4.00 – 12.00 – doar fructe pe toată perioada dietei

Prânzul între 12.00- 14.00 ( minim 2 ore între mic dejun și prânz) – proteine

Cina între 18-20 (minim 4 ore distanță între prânz și cină) – proteine

 

ZIUA 2 – 4-5 mese

 

Micul dejun – între orele 4.00-12.00 doar fructe

Prânz– între orele 12-14 ( minim 2 ore între micul dejun și prânz) legume

Cina – între orele 18-20 ( minim 3 ore între prânz și cină) legume

 

ZIUA 3 – 3 mese 

Micul dejun între orele 4.00-12.00 doar fructe

Prânz între orele 12.00-14.00 (minim 2 ore pauză între micul dejun și prânz) -carbohidrați

Cina între orele 18.00-20.00 ( minim 4 ore distanță între mese) – vcarbohidrați

 

ZIUA 4- 4-5 mese 

Micul dejun între orele 4.00 -12.00 – doar fructe

Prânz între orele 12.00- 14.00 (cel puțin 2 ore pauză între micul dejun și prânz) – vitamine – fructe sua legume proaspete

Cina între orele 18.00-20.00 ( minim 2 ore între mese ) – vitamine – fructe și legume proaspete

 

Ce se întâmplă cu organismul tău după ce ai terminat dieta?

După ce ai încheiat dieta, poți păstra unele mese din meniu pentru a-ți menține greutatea. Metabolismul tău o să crească arderea caloriilor, iar după cele 90 de zile ar trebui să fii puțin mai liniștită când vine vorba despre mese. Nu uita că dacă ai probleme adevărate cu greutatea, nu este suficient să ții o dietă pentru 90 de zile și să fii fericită că ai scăpat de 10 kg. Trebuie să menți o alimentație sănătoasă combinată cu exerciții fizice ( atât cât poți, ușoare, nu trebuie să te chinui foarte tare, poți face sport prin dans) este cheia succesului unui trup de invidiat. Trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, iar dacă sunteți o persoană pofticioasă.. ei bine mult succes!

Citește și: Top 8 exerciții fizice pe care le poți face la tine acasă

<strong><span style=”color: #ff99cc;”>Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  </span></strong>

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe <a href=”https://www.instagram.com/elacraciun/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?q=https://www.instagram.com/elacraciun/&amp;source=gmail&amp;ust=1584529741640000&amp;usg=AFQjCNF91P07VkxLoZeKxVo8GYolNvDXgg”>INSTAGRAM</a> – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de <a href=”https://www.youtube.com/elacraciun” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/elacraciun&amp;source=gmail&amp;ust=1584529741640000&amp;usg=AFQjCNH5WPh70lmOPg2gcdslGHqUFuIufA”>YOUTUBE</a>

3. Să dai like paginii mele de<a href=”https://www.facebook.com/ela.craciun/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?q=https://www.facebook.com/ela.craciun/&amp;source=gmail&amp;ust=1584529741640000&amp;usg=AFQjCNG2MMdxtfNz9yvcrJh1C__PVfSGaw”> FACEBOOK</a>

4. Să te înscrii în grupul<a href=”https://www.facebook.com/groups/2054026214824008/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?q=https://www.facebook.com/groups/2054026214824008/&amp;source=gmail&amp;ust=1584529741640000&amp;usg=AFQjCNEXQDVPPhL5NF6pbmvGPWV1jCI8nQ”> MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI</a>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.