Detoxifiere la tine acasă: 3 retete rapide pentru 3 sucuri ultra-energizante

Detoxifiere la tine acasă: 3 reṭete rapide pentru 3 sucuri ultra-energizante

Sucurile preparate în casă curăṭă organismul şi aduc energie pentru întreaga zi

Mai toată lumea vorbeşte despre ce mâncăm ca să ne fie bine, pe dinăuntru şi pe dinafară, însă, la fel de important este şi ce bem. Şi sigur că varianta corectă şi sănătoasă de răspuns merge de la apă la ceaiuri. Există, însă, la acestea şi alte câteva variabile extrem de delicioase, sănătoase şi care dau un boost de energie întregului nostru organism.  Mai ales acum, când încă putem profita de fructele proaspete de sezon, deci avem un bonus de sănătate. Le puteṭi prepara repede şi uşor la voi acasă şi, în cazul unor dintre ele, le puteṭi consuma până la 3-5 zile.

Eu le-am testat pe toate şi mă declar cucerită. Dar ştiṭi cum se spune: sharing is caring, aşa că…vă invit la lecturat şi, mai apoi, la testat 🙂

Elixir energizant şi detoxifiant

Dacă vreṭi să vă începeṭi dimineaṭa prin a vă trezi rapid şi eficient sistemul digestiv, a vă decongestiona şi curăṭa ficatul, aveṭi nevoie de acest elixir detoxifiant, pe baza de ghimbir. Înainte de toate, imediat după ce vă treziṭi, beṭi o cană sau două de apă la temperatura camerei, iar inainte de a va bea porṭia zilnică de suc verde (dacă vă numaraṭi printre cei care îmbrăṭişează acest ritual matinal), preparaṭi această licoare, pe care o puteṭi consuma în locul cafelei, mai ales dacă simṭiṭi că organismul vostru are nevoie de puṭină detoxifiere. Veṭi fi surprinşi şi surprinse, acesta are un gust delicios şi cu siguranṭă veṭi vrea să sa mai beṭi şi pe parcursul zilei.

Elixir energizant şi detoxifiant - www.elacraciun.ro

Pentru a prepara sucul de ghimbir, aveṭi nevoie de:

 • 1 linguriṭă suc de lămâie
 • 1 linguriṭă oṭet de mere
 • 1 linguriṭă suc de ghimbir
 • 1 linguriṭă sirop de arṭar sau miere (opṭional)
 • un praf de scorṭişoară
 • ½ cană de apă fierbinte

Adăugaṭi puṭină apă la temperatura camerei pentru a o răci
După ce aṭi stors lămâile, păstraṭi-le într-un borcan, în frigider. Puteṭi folosi 6-8 lămâi, pentru a avea suficient suc pentru următoarele 3-5 zile.
Sucul de ghimbir îl obṭineṭi folosind un storcător. Dacă nu aveṭi unul, atunci luaṭi o bucată zdravănă de ghimbir, tăiaṭi-o în bucăṭi mici, adăugaṭi o cană de apă şi puneṭi la fiert. Fierbeṭi până când ghimbirul se răspândeşte în toată apa, după care puneṭi amestecul într-un borcan şi păstraṭi-l în frigider.
Dimineaṭa, doar scoateṭi din frigider sucurile cu pricina, adăugaṭi oṭetul de mere şi mierea sau siropul de arṭar şi scorṭişoara, puneṭi-le într-o cană sau pahar, adăugaṭi jumătate de cană de apă fierbinte şi puṭină apă la temperatura camerei, pentru a răci uşor amestecul. Şi nu uitaṭi: beṭi acest elixir pe stomacul gol, imediat după cele două pahare de apă! Beneficiile acestui amestec sunt nenumărate, printre care: ajută la eliminarea pietrelor biliare sau la rinichi, curăṭă sângele, echilibrează nivelul zahărului în sânge, decongestionează ficatul, curăṭă pielea, stimulează sistemul digestiv, curăṭă colonul.

Apă vitaminizantă

O puteṭi prepara foarte rapid şi este un izvor de vitamine şi energie. Dacă sunteti iubitori de zmeură sau mure, iată o primă variantă, pentru care aveṭi nevoie de:

 • 1 litru de apă
 • două ceşti de zmeură sau mure
 • o portocala (sau lime), tăiată în jumătate şi, mai apoi, în felii subṭiri
 • frunze de mentă

Dacă sunteṭi, mai curând, amatoare de pepene, există şi pentru voi o variantă delicioasă de apă vitaminizantă:

FOLLOW ME

 • 1 litru de apă
 • două ceşti de pepene galben sau verde tăiat în triunghiuri mici
 • un lime, tăiat în felii foarte subṭiri
 • frunze de busuioc (opṭional)

Apă vitaminizantă - www.elacraciun.ro

Pentru pregătire, procedaṭi la fel în ambele cazuri: puneṭi toate ingredientele într-un borcan sau orice recipient de sticlă şi introduceṭi-l la frigider. Ideal ar fi să-l ṭineṭi acolo timp de 5-6 ore înainte de servire. Puteṭi bea ca atare sau adăuga gheaṭă peste. Ideal ar fi, însă, să consumaṭi amestecul în maximum 48 de ore de la preparare.

Apă detoxifiantă

Poate deveni cu uşurinṭă un substitut eficient pentru apa pe care o consumăm zilnic, doar că aceasta are ca extra avantaje o detoxifiere rapidă şi o piele curată şi strălucitoare. Şi chiar s-ar putea să aveṭi deja în frigider ingredientele trebuincioase, aşa că o puteṭi prepara imediat după ce terminaṭi de citit şi de share-uit 🙂 Aveṭi nevoie de:

 • 2 litri de apă
 • 1 castravete mediu
 • o lămâie sau lime
 • 10-12 frunze de mentă

Puneṭi ingredientele împreună, lăsaṭi peste noapte la frigider şi beṭi în fiecare zi, oricând pe parcursul zilei. Veṭi vedea rezultatele în timp scurt 😉

Apă detoxifianta - www.elacraciun.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.