Yoshinori Ohsumi este un cercetător japonez specializat în biologie celulară. În vârstă de 75 de ani, câștigătorul premiului Nobel dă peste cap toate miturile legate de sport și alimentație.
Se pare că dieta invotatoare a lui Ohsumi contrazice teoria conform căreia dacă mâncăm puțin și des dăm jos mai repede. El se bazează pe procesul de înfometare. Exact! Când toată lumea spune că înfometarea nu face bine, el ne învață cum să ne înfometăm corect.
Spunem asta pentru că nu este suficient să te înfometezi. Este un întreg regim al vieții pe care trebuie să îl menții. Se pare că senzația de foame ajută la reciclarea depozitelor de mâncare vechi și inutile rezultatul fiind întinerirea. Acest proces poartă denumirea de autofagie.
Dieta care a luat premiul Nobel. Mănânci tot ce vrei, nu faci sport dar slăbești și întinerești
Se pare că tot ce trebuie să faci este să menți același număr de calorii pe care l-ai mânca și în mod normal, însă trebuie să micșorezi fereastra de mâncare. Fereastra de mâncare înseamnă intervalul orar din timpul zilei în care îți este permis să mănânci. De exemplu dacă te trezești dimineața la ora 7:00 și iei micul de jun la ora 8:00, dechizi fereastra alimentară la ora 8:00. Dacă iei cina între orele 20-22, fereastra ta rămâne deschisă pentru 12-14 ore pe zi.
Fereastra alimenară redusă influențează nivelul de colesterol, zahăr, poftă de mâncare sau greutate. În 2017 cercetătorii au verificat aceste ipoteze pe oameni și le-au micșorat fereastra alimentară de la 12, 8, 6 și 4 ore. Alimentele erau aceleași ca de obicei.Astfel s-a ajuns la concluzia că micșorarea ferestrei alimentare ajută organismul să scadă în greutate.
Nu este suficient să micșorăm acest program, trebuie să-l setăm în partea corectă a zilei.
FOLLOW ME
Această dietă constă în trezirea la răsăritul soarelui, ora 6-7. Prima masă trebuie luată la 30-60 de minute după ce te-ai trezit. Micul dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei. Trebuie să-ți începi munca după 2-3 ore de când te-ai trezit. Să micșorezi fereastra alimentară la 6-8 ore fără să reduci caloriile. Astfel ultima ta masă trebuie să aibă loc între orele 14-16.
Da,și eu sunt obișnuită cu programul de aici din Italia. Mă trezesc la 6,30,mic dejun la7,prânzul la 11,30,merenda, gustare la15,dar nu pentru mine,doar pentru bătrână. Eu mă feresc. Cina la orele 18.Am 66de ani, 1,54m,și 68 kg.Ce aș putea să fac să fiu mai slabă. Multumesc.
Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic. Ai inteles?
Dimineața, când te trezești, ai sângele gros! Tu ca sa-l faci fluid, subțire, mănânci, nu? Greșit! Bei apă, te hidratezi. Apă fără reziduri (scrie pe eticheta „reziduu sec la 180°”). Animalele și păsările, dimineața beau apă, omul e învățat să mănânce. Și… se bea apa zilnic 5 % din greutatea corpului. Apa pură, fără minerale anorganice(bazice), corpul e alcalin, deci minerale alcaline, din plante, ce intra la nivel celular. Mineralele din apă plată sau de la izvor și robinet, înfunda ficatul, pancreasul și rinichii. Ele nu se amestecă cu apa, se observă dacă faci hidroliza apei.
Vino inapoi in Romania, si o sa slabesti
Buna ziua . Vă rog mult, ceva mai detailat ce fel de apă trebuie de băut dimineața ce plante să folosim pentru infuzie ? Mulțumesc.