DIFERENȚELE dintre ȚIGĂRI: cât rău îți poate face orice tip de fumat

Nimeni nu trebuie să rămână inconștient în fața daunelor cauzate de fumat. Există informații ample disponibile online prin articole, anunțuri și documentare, toate prezentând modul în care fumatul este dăunător pentru sănătatea umană. Cei care doresc să renunțe la fumatul țigărilor aleg adesea alte alternative cum ar fi vaping și narghilea, susținând că acestea nu sunt la fel de rele ca țigările. Dar cât de mult știi cu adevărat despre impactul pe care aceste alternative îl au asupra sănătății tale?

Țigările

O singură țigară conține nicotină, rășini, monoxid de carbon, arsen și formaldehidă și sunt doar câțiva dintre zecile de alți compuși. O țigară sau sistemul de administrare a nicotinei, conține 7,357 compuși chimici din diferite grupuri. Monoxidul de carbon din tutun formează o legătură puternică cu hemoglobina în organism și cauzează scurtarea respirației și o deficiență de oxigen, printre multe alte efecte periculoase.

Cantitatea de nicotină conținută în 2 pachete de țigări este mortală și, dacă ai fumat atât de mult deodată, ar trebui probabil să chemi imediat o ambulanță.

Țigări light

Țigările light sunt considerate mai puțin dăunătoare atât de către fumători, cât și de producători, dar acest lucru nu este în totalitate adevărat. Acestea conțin cantități mai mici de nicotină, dar aceasta nu este singurul compus nociv din țigări. Țigările light conțin o cantitate mare de nitrozamine carcinogene.

FOLLOW ME

Trabucuri

Ar trebui să fie suficient să știi că un singur trabuc conține la fel de mult tutun ca și un întreg pachet de țigări obișnuite. Acest lucru înseamnă cu siguranță că fumatul unui trabuc este ca și cum ai fuma un întreg pachet de țigări. Fumul de țigară are un anumit compus care poate provoca modificări ale ADN-ului fumătorului. Cantitatea acestui compus este de 2,42 ori mai mare în trabucuri decât în ​​țigări.

Țigări electronice

E-țigaretele au fost dezvoltate pentru a ajuta fumătorii activi să mai reducă din numărul țigărilor fumate, și să îi ajute pe cei care doresc să renunțe la fumat treptat. Acestea înlocuiesc fumul amar cu vapori aromatici. Cu toate acestea, lichidul utilizat în țigaretele electronice conține în continuare o cantitate mare de nicotină și polimeri toxici.

Vaping

În timp ce acest lucru este mai puțin dăunător decât țigara obișnuită, acest lucru nu înseamnă că organismul tău va beneficia în orice mod de pe urma vapatului. Chiar dacă ai ales un lichid non-nicotinic, efectele nocive ar fi încă imprimate pe corpul tău. Vaporii lichizi conțin propilen glicol și glicerol care formează subproduse cum ar fi formaldehidă și acroleină când sunt încălzite. Acestea au efecte periculoase asupra sistemului nervos, precum și a membranelor mucoase ale tractului respirator.

Narghilea

Iubitorii de narghilea susțin că din moment ce fumul este filtrat prin apă, nu este cu adevarat atât de dăunător organismului. Ei susțin că este cel mai puțin dăunător tip de fumat. Cu toate acestea, chiar și după filtrarea prin apă, fumul reține în continuare metale grele, carcinogene și toxine care se îndreaptă spre fluxul de sânge al fumătorului.

Oamenii de știință americani au comparat mostrele de urină ale fumătorilor de țigări obișnuite și fumătorilor de narghilea și au descoperit că ambele grupuri aveau un nivel ridicat de monoxid de carbon și toxine în corp.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.