Dragă James Dean…

james-dean-1-8966751…azi ar fi fost ziua ta. Ai fi împlinit 85 de ani și, probabil, ai fi fost aplaudat la scenă deschisă pentru tot ce-ar fi însemnat o viață dedicată filmului. Te-ai oprit, însă, prea devreme, la doar 3 și ne-ai urmărit iremediabil, de atunci, pe toți, din postura icon-ului suprem. Pentru că nici actorii, nici filmele, nici moda, nici muzica, nici bărbații și nici femeile nu ar fi fost la fel fără tine. Pentru toate “pentru că”-urile din care sunt sigură că nu am reușit să ating nici măcar jumătate, îți las rândurile de mai jos.

Pentru că ai fost magistral în East of Eden și pentru că te-am adorat în Rebel Without a Cause

Pentru că, în ciuda lanțului de tentative, nimeni nu a patentat rebelul mai bine, mai rotund și mai frumos ca tine

Pentru că, datorită ție, se vorbește despre un James Dean al fiecărei generații

Pentru că, de la tine încoace, tricoul alb a devenit un fashion statement

Pentru că purtai un tricou alb și o pereche de jeanși și îi făceai pe toți designerii să pară futili și irelevanți

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Pentru că ne-ai învățat despre nonşalanṭă

Pentru că zvonurile și speculaṭiile nu ți-au atins cu nimic legenda

Pentru că ai fost un reper cultural și un actor intuitiv

Pentru că ai fost oglinda autentică și nealterată a unei generații

Pentru că nu te-ai lăsat prins în dogme și clișee

Pentru că aveai viziune și erai înaintea vremurilor tale

Pentru că nu-ți vine să spui despre un bărbat că e frumos, dar cu tine nu aveai încotro

Pentru că ai influențat obsesiv decenii și generații

Pentru că iubeai racing-ul și conduceai un Porsche la jumătatea anilor ‘50

Pentru că ai fost singurul actor care a primit două nominalizări postume la premiile Oscar

Pentru că, dacă n-ai fi fost tu, Lana del Rey n-ar mai fi compus Blue Jeans

Pentru părul devenit o tendință în sine, pentru felul în care trăgeai din țigară, pentru privirea suspendată

Pentru aerul de detașare, presărat cu un fals claim de aroganță

Pentru je ne sais quoi-ul, pe care nimeni nu l-a cuprins, definit sau egalat vreodată

Pentru că noțiunea de cool a început cu tine

Pentru că ai rămas statuat în timp și spațiu, drept acel forever cool

Pentru că ai fost, așa cum spune ultimul film în care ai ai apucat sa joci, un gigant

Pentru că ai făcut trei filme, ai murit abrupt, nedrept și prea devreme și ai devenit o legendă

Pentru că, așa cum titrau ziarele în fatidica zi de 30 septembrie 1955, ești the boy who refuses to die

Pentru că, în definitiv, tot tu ai zis-o cel mai bine: The only greatness for man is immortality.

giphy-7015379

Love,

Ela

 

Special thanks to Pescariu Sports & Spa  & The Gallery

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.