Exfoliant cu sare de mare spaniolă

Femeile spaniole adoră să folosească sarea de mare obținută din Marea Mediterană pentru a-și exfolia pielea. Această sare este îmbogățită cu o serie de minerale care contribuie la o piele strălucitoare și netedă.

Există atât de multe tipuri de sare de mare pe care le puteți folosi în această rețetă de exfoliant cu sare. Enumăr doar câteva pentru a te inspira. Notă: Nu v-aș recomanda să folosiți sare de masă obișnuită, deoarece în sarea de masă obișnuită iodată a rămas foarte puțin beneficiu terapeutic. De asemenea, urmăriți să obțineți sare care a fost măcinată fin. Sarea de mare grosieră poate fi puțin cam intensă pe piele, așa că rezervați-o pentru zonele mai dure ale corpului, cum ar fi genunchii, coatele și picioarele.

Sarea de la Marea Moartă
Aceasta este una dintre cele mai bogate săruri marine pe care le puteți găsi! Provenind din regiunea Mării Moarte din Israel, această sare de mare este de fapt destul de diferită de sarea oceanică tradițională, cu o concentrație mai mare de oligoelemente, cum ar fi magneziul și potasiul. Aceasta este preferința mea personală datorită beneficiilor sale terapeutice incredibile absorbite prin piele.

Sarea de mare de Himalaya
Se crede că sarea de mare din Himalaya este una dintre cele mai vechi săruri găsite pe planetă, datând din rămășițele originale ale mării primare. Are o nuanță roz datorită urmelor de fier care se găsesc în ea și, la fel ca sarea de mare moartă, este, de asemenea, incredibil de benefică pentru detoxifierea organismului.

Sarea Epsom
Din punct de vedere tehnic, sărurile epsom nu sunt deloc sare! Sarea Epsom este alcătuită din sulfat de magneziu, care este renumit pentru beneficiile sale de calmare a mușchilor. Sarea Epsom este deosebit de bună pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii sau pentru acele zone dure care necesită o frecare suplimentară, cum ar fi genunchii și coatele.

Sarea neagră de mare
Sarea de mare neagră de lavă se găsește de obicei în regiunile cu activitate vulcanică ridicată. Am adus acasă câteva din călătoria noastră în Islanda și unul dintre cele mai mari regrete ale mele este că nu am adus mai multe! Culoarea neagră provine de la urme de cărbune activat în sare, care adaugă o aromă plăcută de fum (dacă se mănâncă), dar are și o mulțime de beneficii pentru piele. Puteți găsi, de asemenea, sare de mare neagră de lavă din zone din Hawaii și Cipru.

FOLLOW ME

Există o mulțime de moduri de a personaliza această rețetă de exfoliant de sare, dar rețeta de bază este destul de simplă. Atâta timp cât ai dreptate în ceea ce privește proporțiile, vei fi total bună de făcut:

1 ceașcă de sare de mare: alegeți din oricare dintre opțiunile enumerate mai sus (mie îmi place sarea de mare moartă)

1/4 cană de ulei purtător: Eu prefer uleiul de jojoba, dar și uleiul de măsline, de avocado și de migdale funcționează bine

10-20 de picături de ulei esențial: lista este nesfârșită, dar mie îmi place foarte mult eucaliptul (pentru acea experiență de tip spa), lămâia și lavanda (pentru relaxare)

1 lingură de adaosuri opționale: nu ezitați să adăugați niște adaosuri opționale, cum ar fi zaț de cafea măcinat, făină de migdale, ierburi (mușețelul și lavanda sunt grozave!) etc…

Înainte de a aplica exfoliantul cu sare, veți dori să porniți dușul și să închideți ușa pentru a lăsa aburul să se formeze. Acest lucru va ajuta la deschiderea porilor și va permite ca exfoliantul cu sare să-și maximizeze efectul. Puteți face acest lucru și în baie și permiteți corpului să se înmoaie în cadă în exfoliantul cu sare, deși mi se pare greu de manevrat exfoliantul în cadă, dar asta e doar preferința mea.

Luați o mână de această rețetă de exfoliant cu sare și începeți să frecați pe tot corpul cu mișcări circulare. Ajungeți la mai mulți pumni dacă rămâneți fără. Am constatat că folosesc aproximativ jumătate din această rețetă, dar scrub, astfel încât veți obține 2, poate 3 utilizări din această rețetă. Eu prefer să nu folosesc acest scrub cu sare pe față, deoarece mi se pare prea abraziv, dar dacă doriți să îl folosiți pe față, puteți.

După ce v-ați exfoliat tot corpul, lăsați apa să spele totul. Și asta este tot! Mie îmi place să mă hidratez cu un ulei de corp după ce am folosit un scrub cu sare deoarece pielea mea este destul de proaspătă și are nevoie de puțină hidratare. Folosește-l de 2-3 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.