Fumători vs nefumători: DIEFERENȚELE uriașe dintre frații gemeni

Încă de când suntem mici ni se spune că fumatul este un obicei prost. Când creștem vedem campanii anti-fumat peste tot, iar pachetele de țigări ne atenționează să renunțăm la acest obicei nociv. Încă există oameni dependenți de fumat, partea tristă fiind că ei cunosc ricurile. Dar, uneori, să cunoști nu e de ajuns…

Uneori înțelegem gravitatea unei anumite situații numai când o experimentăm pe pielea noastră, printr-o formă sau alta.

Iată niște poze ale unor gemeni (unul din ei fumător, celălalt nu). Fiind gemeni, ar trebui să arate aproape la fel, nu? Dar nu se întâmplă așa, iar asta e numai din cauza fumatului. Poate că te vor ajuta să înțelegi cât de îngrozitor e acest obicei și poate că te vor ajuta să renunți.

Să fumezi te face să arăți și să te simți tare! Dar ești pregătit să mori pentru asta? Se pare că mulți oameni sunt pregătiți! Ei cunosc riscurile și totuși fumează. Poate că nu înțeleg gravitatea situației. Iată ceva ce poate că îi va ajuta să vadă:
1. Cea din dreapta fumează de 17 ani. Diferența e destul de evidentă.


2. E ușor să ghicești care-i fumătorul… Cel din dreapta – fumează de 14 ani!


3. Diferența e înfiorătoare! Cea din dreapta a fumat de 16 ani.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?


4. Care-i fumătoarea? Evident că cea din stânga! Fumează jumătate de pachet de țigări de 14 ani.


5. Găsește fumătoarea! Femeia din dreapta fumează două țigări pe zi.


6. Femeia din dreapta e fumătoare. Diferența nu mai e chiar așa evidentă, totuși.

6-gemeni-1024x838-1701109
7. Aici e ușor să depistezi fumătoarea, nu? E cea din dreapta.


8. La fel și aici! Femeia din stânga e fumătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.