Ghimbirul, condimentul vindecător

Ghimbirul, condimentul vindecator

Ghimbirul, condimentul vindecator

Sigur mulți dintre voi ați citit despre el sau chiar l-ați folosit. Eu, însă, vă pot spune că m-am bazat pe el pe toată durată sezonului rece și că m-a păzit eficient de viroze și răceli. Ba mai mult, Alesia mi-a urmat exemplul și a devenit și ea fană înrăită a ghimbirului, pentru a cărui existență sunt etern recunoscătoare.

Ghimbirul este o plantă naturală, folosită peste tot în lume drept condiment. Datorită proprietăților sale multiple, acesta este, însă, considerat un medicament natural extrem de eficient în tratarea numeroaselor probleme de sănătate, cât și în prevenirea lor. Este un puternic antiinflamator, antiseptic, antibacterian și antiviral, bogat în vitamina A, C, E și B, magneziu, fosfor, potasiu, silicon, sodium, fier, zinc, calciu și betacaroten.

Este foarte eficient când este consumat pe stomacul gol, combinat cu lămâie și puțină miere, dar și în ceaiuri, consumate de-a lungul zilei.

Când și cum ne ajută ghimbirul? 

Previne și tratează răcelile și gripele – stimulează și ajută sistemul imunitar grație atributelor sale antivirale, antitoxice și antifungice. Consumați-l de mai multe ori pe zi când aveți de-a face cu răceli, vă va detoxifia rapid corpul și va ajuta procesul de vindecare.

Tratează grețurile matinale – femeile însărcinate au aici un aliat de încredere. Vitamina B6 din ghimbir este ideală în îndepărtarea stării de greață. Mâncați-l cu puțină miere sau, dacă este prea mult, apelați la suplimente pe bază de ghimbir.

FOLLOW ME

Reduce durerile de artrită – grație calităților sale antiinflamatorii, acesta ajută în cazul durerilor de gută, artrită reumatoidă și osteoartrită. Pentru a trata durerea, aplicați pastă călduță de ghimbir și turmeric pe zona afectată, de două ori pe zi și includeți ghimbirul în alimentația zilnică.

Previne cancerul – de la cel ovarian la cel de colon, ghimbirul s-a dovedit foarte eficace. Studiile au demonstrat că aplicarea pudrei de ghimbir pe celulele canceroase a atras dispariția acestora, în cazul cancerului ovarian. Acesta are, deopotrivă, capacitatea de a combate cancerul de plămâni, sân, piele, prostată și pancreas.

Reduce durerile menstruale – este un medicament natural ideal în tratarea durerilor. Puteți folosi pudră sau capsule sau chiar ceai de ghimbir pentru diminuarea durerii.

 

2 comentarii pe “Ghimbirul, condimentul vindecător

  1. daniela says:

    De cand am descoperit ghimbirul il folosesc la absolut tot…de la mancaruri gatite, pana la fripturi si salate. Este minunat! Si, bonus, este si extrem de sanatos!

  2. daniela says:

    De cand am descoperit ghimbirul il folosesc la absolut tot…de la mancaruri gatite, pana la fripturi si salate. Este minunat! Si, bonus, este si extrem de sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.