GREȘELI pe care le faci când aplici FONDUL DE TEN

Fondul de ten ar trebui să ne facă pielea să arate mai bine, să uniformizeze tenul și să ascundă micile imperfecțiuni. Atunci când nu e folosit așa cum trebuie, înrăutățește lucrurile. În loc să  ne ascundă și să ne netezească defectele, machiajul pare să evidențieze fiecare coș, por mărit sau porțiune de piele care se cojește.  Dacă pui mai mult nu ajută, iar dacă te ștergi și îl aplici din nou fața se poate înroși, irita și poate arăta îngrozitor.

Ce trebuie să faci pentru a evita aspectul de mască?

1. Asigură-te că alegi nunața potrivită

Prin alegerea nuanței potrivite tenului tău crești șansele ca întregul look să arate impecabil cu 80%. Nu cumpăra un fond de ten înainte să testezi produsul și aisgură-te că îl testezi într-o lumină bună. Pune puțin produs pe mână și verifică-i puterea de acoperire, iar pentru a verifica compatibilitatea dintre fondul de ten și nuanța pielii tale, testează-l pe linia maxilarului și pe obraz.

2. Folosește o bază

Înainte de a aplica machiajul este bine să pregătești tenul. Folosește o cremă hidratantă de zi și las-o să acționeze măcar 10 minute pentru a se absorbi complet în piele. Dacă simți nevoia de mai mult, o bază de machiaj pe bază de silicon poate face minuni. Nu numai că micșorează porii, ci face și ca machiajul să se păstreze mai  mult timp.

FOLLOW ME

3. Întinde și uniformizează

Nimic nu e mai inestetic decât o diferență majoră dintre culoarea de pe față și cea de pe gât ori, și mai rău, o linie la baza maxilarului care să separe cele două zone. Asigură-te că întinzi produsul așa cum trebuie și că estompezi orice urmă. Atunci când aplici fondul de ten, mișcările ar trebui să fie de tapotare. Folosește un burețel special sau o pensulă pentru a distribui produsul uniform.

4. Folosește cantitea potrivită

Dacă ți se pare că mai e nevoie de fond de ten, completează cu cantități foarte mici, nu pune mult produs pe piele din prima. Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.

5. Folosește produse care să fixeze machiajul

După ce ai terminat de aplicat machiajul, finisează-l cu un strat subțire de pudră. În acest fel, produsele nu vor migra de pe față, iar machiajul va rezista mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.