GREȘELI pe care le faci când aplici FONDUL DE TEN

Fondul de ten ar trebui să ne facă pielea să arate mai bine, să uniformizeze tenul și să ascundă micile imperfecțiuni. Atunci când nu e folosit așa cum trebuie, înrăutățește lucrurile. În loc să  ne ascundă și să ne netezească defectele, machiajul pare să evidențieze fiecare coș, por mărit sau porțiune de piele care se cojește.  Dacă pui mai mult nu ajută, iar dacă te ștergi și îl aplici din nou fața se poate înroși, irita și poate arăta îngrozitor.

Ce trebuie să faci pentru a evita aspectul de mască?

1. Asigură-te că alegi nunața potrivită

Prin alegerea nuanței potrivite tenului tău crești șansele ca întregul look să arate impecabil cu 80%. Nu cumpăra un fond de ten înainte să testezi produsul și aisgură-te că îl testezi într-o lumină bună. Pune puțin produs pe mână și verifică-i puterea de acoperire, iar pentru a verifica compatibilitatea dintre fondul de ten și nuanța pielii tale, testează-l pe linia maxilarului și pe obraz.

2. Folosește o bază

Înainte de a aplica machiajul este bine să pregătești tenul. Folosește o cremă hidratantă de zi și las-o să acționeze măcar 10 minute pentru a se absorbi complet în piele. Dacă simți nevoia de mai mult, o bază de machiaj pe bază de silicon poate face minuni. Nu numai că micșorează porii, ci face și ca machiajul să se păstreze mai  mult timp.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Întinde și uniformizează

Nimic nu e mai inestetic decât o diferență majoră dintre culoarea de pe față și cea de pe gât ori, și mai rău, o linie la baza maxilarului care să separe cele două zone. Asigură-te că întinzi produsul așa cum trebuie și că estompezi orice urmă. Atunci când aplici fondul de ten, mișcările ar trebui să fie de tapotare. Folosește un burețel special sau o pensulă pentru a distribui produsul uniform.

4. Folosește cantitea potrivită

Dacă ți se pare că mai e nevoie de fond de ten, completează cu cantități foarte mici, nu pune mult produs pe piele din prima. Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.

5. Folosește produse care să fixeze machiajul

După ce ai terminat de aplicat machiajul, finisează-l cu un strat subțire de pudră. În acest fel, produsele nu vor migra de pe față, iar machiajul va rezista mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.