Idei de viitor

Lumina este esentiala pentru sanatate

Într-o lume ideală fiecare dintre noi am fi sănătoşi, fericiţi, liniştiţi, ne-am simţi iubiţi şi protejaţi, iar noi la rândul nostru am iubi şi am trăi în pace. Dar realitatea este cu totul alta. Într-o lume în care oamenii nu mai au timp sau nu mai ştiu cum să îţi facă timp pentru lucrurile cu adevărat importante, când nu mai ştim să apreciem sănătatea, când nu ştim cum să ne păstrăm echilibrul, ajungem să fim propriile noastre victime şi să suferim.

9% dintre bebelusi se nasc prematur
În țara noastră probeleme apar încă din timpul sarcinii. Iar statisticile sunt cutremurătoare. Iată doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să ne preocupăm mai mult de sănătatea noastră şi a copiilor noştri:
– 9% dintre bebeluşi se nasc prematur
– se nasc anual 1000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace
– bolile genetice ale bebeluşului pot fi descoperite încă din burtică
– o sarcină neinvestigată la timp poate aduce pe lume un bebeluş bolnav
– diagnosticarea malformaţiilor congenitale cardiace se poate face printr-o simplă ecografie
 
Pentru că o mamă sănătoasă înseamnă un bebeluş sănătos și pentru că unele probleme de sănătate pot fi tratate inainte de naștere, Philips România a lansat din această lună platforma care transformă în realitate orice idee inovatoare despre viața și viitorul copiilor din România. Denumită „Idei de viitor”,,  platforma reprezintă o inițiativă de responsabilitate socială corporatistă și are ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor din țara noastră, din perioada de sarcină până la primii pași în viață.
Alaptarea stimuleaza imunitatea bebelusuluiȘtiați că în România doar 12,6% din mame alăptează? Iar de acest lucru depinde sănătatea copilului, dar şi a mamei. Cercetările arată că un copil care a fost alăptat va avea o imunitate crescută, anual 6 milioane de copii scapă de boli infecţioase, iar femeile care alăptează au un risc scăzut de a face cancer la sân. Desigur, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care “Idei de viitor” tratează viitorul copiilor drept o prioritate și adresează în același timp un îndemn tuturor românilor să se implice, să vină cu o idee inovativă care poate schimba în bine realitatea de multe ori dură și neprietenoasă în care trăiesc copiii.
Lumina este esentiala pentru sanatate
Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est spune că inovația poate avea un efect pozitiv foarte puternic pentru o societate, în special pentru o dezvoltare sănătoasă a membrilor acesteia, pe termen lung. În cadrul Philips, la nivel global, inovația a devenit deja firul roșu care ne ghidează activitatea și, implicit, programele de responsabilitate corporatistă pe care le dezvoltăm, cum este și „Idei de viitor” pe care îl lansăm în premieră în România. În acest moment, avem oportunitatea de a participa la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Ne dorim să avem o implicare cât mai mare a românilor în acest proiect și să reușim împreună să facem un pas mic, dar important pentru viața copiilor,”
Există trei teme ale proiectului: Perioada de sarcină, Start sănătos în viaţă, Recreere prin lumină. Sunt sigură că măcar una dintre aceste teme este importantă pentru voi, așa că vă invit să dați o mână de ajutor sau poate chiar să salvați o viaţă. Tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul www.ideideviitor.ro, să scrieți propria idee și să vă încurajați și prietenii să o facă. Ideile câștigătoare vor fi implementate cu ajutorul Phillips România.
Pentru mai multe informaţii vă aştept pe blog şi pe site-ul www.ideideviitor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.