În oraș, ca fetele :)

In oras, ca fetele

Rolul de mamă este cel mai frumos din lume! Și cred că numai o mamă înțelege perfect ce vreau să spun. Eu sunt fascinată de timpul petrecut alături de copiii mei.  Niciodată, dar niciodată nu mi se pare că avem suficient timp să facem tot ceea ce am putea. Și credeți-mă, chiar nu exagerez cu absolut nimic. Alesia și Alex sunt ființele pentru care aș fi în stare să fac absolut orice, cred că asta spune orice părinte. Ei îmi dau putere să muncesc, să sper, să cred, să fiu eu. Lor li se datorează tonusul pe care îl am.

Când îl aveam doar pe Alex visam la…cum ar fi să am o fetiță. Mi-o doream și mă gândeam că ea va fi nu doar copila mea, ci și prietena mea, cu ea îmi voi putea petrece timpul „ca fetele”. Astăzi, Alesia are 3 ani și 9 luni și dacă o întreabă cineva cine sunt eu, ea răspunde: „este prietena mea și suntem cele mai bune prietene”.

inoras3-5304182

Și da, noi două ne petrecem timpul liber, ea are prea mult, eu am prea puțin, dar ni-l petrecem împreună „ca fetele”.

Vineri am ieșit să mâncăm amândouă în oraș. Era atât de încântată când a auzit! Mai ales că nu mai mergeam la grădi. A început să mă întrebe dacă am mai fost acolo îmreună, dacă cunoaște locul. După ce i-am spus că este o surpriză, m-a întrebat ce mâncăm. Îi plăcea ideea că își poate comanda ce vrea ea.

Am mers pe jos, fără mașini, să ne bucurăm de vremea frumoasă de toamnă. Am ajuns la restaurantul Potcoava.

Eu am comandat cappucino, iar ea a cerut fresh de portocale. Apoi ea a vrut pește, nu prea este iubitoare de carne. I-au adus creveți în sos de vin, am zis să mai încercăm și altceva. Eu am ales o salată bulgărească. La desert, am împărțit ștrudel de mere. Gustul e identic cu cel al copilărilei, mi-a amintit de cel pe care îl făcea bunica. Mâncarea a fost delicioasă, dar miza a fost alta. Faptul că am stat de vorbă și mi-a povestit cum a fost la grădiniță, ce îi place, cum se înțelege cu Miss, ce prietene și-a făcut, a fost o bucurie pentru mine. Am aflat că o enervează foarte tare când trebuie să se trezească dimineața devreme și să plece la „serviciul ei”. Mi s-a părut foarte amuzant când mi-a spus că ea nu mai vrea să iasă din casă când plouă. I-am explicat că eu nu aș ieși din casă nici în zilele senine, dar nu am încotro. emo31-6481174

FOLLOW ME

inoras5-6497262

Discuția noatră a fost constructivă, sper că în următoarele 5 zile lucrătoare să reducem timpul de convingere că trebuie să ne îmbrăcăm și să mergem la grădiniță. La fel, sper să nu mai bocim cu lacrimi de crocodil când o las la grădi. Vom vedea. Ideea este că timpul petrecut alături de fiica mea a fost mi-nu-nat! Vă recomand, dragi părinți, fie că sunteți mame sau tați, faceți tot ce puteți să vă petreceți timp alături de copiii voștri. Dacă nu știți ce să faceți, vă recomand un articol pe care l-am scris la începutul lui septembrie:  Top 10 activităţi de toamnă pe care să le faci cu copilul tău

Sunt multe motivele pentru care ar trebui să faceți acest lucru, dar cel mai important este că, în astfel de circumstanțe, puteți petrece timpul cel mai frumos alături de ei. Dacă reușiți să vi-i faceți prieteni, puteți fi scutiți de multe neplăceri.

inoras6-9651938

0 comentarii pe “În oraș, ca fetele :)

  1. Marian Geamănu says:

    Cred că este chiar foarte amuzant să auzi o scumpă fetiță de doar 3 anișori și nouă luni spunând dimineața că… îi este greu când trebuie să meargă „la serviciul ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.