Interviul cu MAMA: cum îl așteptam pe Moș Nicolae în copilărie

Îmi place foarte tare perioada aceasta pentru că mă bucur să-i văd pe copii cum trăiesc farmecul sărbătorilor, dar și pentru că mă gândesc cu nostalgie la momentele din copilăria mea.

Începutul de decembrie mă face să visez cu ochii deschiși la emoția pe care o simțeam în pragul sărbătorilor de iarnă, când brusc încercam să fiu cel mai cuminte copil din Univers, sperând că pot șterge cu buretele toate boacănele din timpul anului și că cei doi Moși mă vor pune pe lista copiilor buni.

Iubesc sărbătorile. Sunt conștientă că acesta este mersul vieții și că tuturor ne vine rândul să devenim complicii simpaticilor Moși, dar îmi e dor de inocența cu care trăiam totul atunci. Așa că, din când în când, o rog pe mama să mă mângâie pe frunte și să-mi povestească cum eram când eram mică. Nu neapărat pentru că nu mi-aș aminti, ci pentru că numai o mamă are puterea de a te face să te întorci în timp…

Ce îmi aducea Moș Nicolae când eram mică?

Ce să îți aducă? Ce aducea de regulă Moșul: dulciuri, jucării și nelipsita nuielușă.

Primeam nuielușă?

Ai fost foarte dezamăgită într-un an când ți-a adus Moșul nuia. Erai cu bunica de la Făgăraș și te-ai întros spre ea foarte serioasă și i-ai spus „asta nu e pentru mine, mamaie; sigur e pentru tine”.

Îmi pregăteam singură ghetuțele?

Da, întotdeauna. Nici nu dormeai până nu le verificai.

Îți aduci aminte ce cadou mi-a plăcut cel mai mult?

Toate cadourile îți plăceau. Cel mai mult cred că ți-a plăcut bicicleta pe care ai primit-o la 3 ani.

Ce mă fascina de sărbători?

Îți plăcea să îi scrii Moșului. Când a venit Moșul acasă să îți dea cadoul te uitai la el foarte speriată și curioasă. Moșul avea un sac mare și trebuia să îți dea un ursuleț la fel de mare, dar nu ți-ai dezlipit ochii de la Moș. Aproape că te interesa mai mult Moșul decât jucăriile din sac. După ce a plecat Moșul, te-ai întors spre mine și m-ai întrebat „de ce are moșul ochii ca bunicul?”.

Era greu să găsești cadourile pe atunci?

Nu, impresia că era greu să găsești cadouri era doar o impresie.

Acum eu răspund copiilor mei la astfel de întrebări și nu pot decât să sper să fac o treabă la fel de bună precum făceau părinții mei, pentru a mă asigura că le las amintiri frumoase Alesiei și lui Alex.

Sărbători fericite! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.