Iți protejează rinichii, vindecă diabetul și este un excelent afrodisiac

Conform studiilor, lista de beneficii a scorțișoarei este lungă. În special, uleiul este un puternic antispastic, antiinflamator și antiviral, ceea ce îl face extrem de eficient în imunitatea organismului. Ingredientele active în uleiul esențial de scorțișoară responsabile pentru beneficiile lui extraordinare sunt: eugenol, aldehidă cinamica, phellandrene și metil eugenol.

Scorțișoara este folosită în diferite moduri pentru a produce efecte medicinale pozitive. De exemplu, probabil că ai întâlnit scorțișoară ca și condiment. Uleiul de scorțișoară este puțin diferit pentru că este o formă de extract mult mai eficientă, pe care nu o găsim în forma scoțisoarei uscate.

Ingrediente:

5-6 bețe de scorțișoară
ulei de măsline extravirgin

Preparare:

Pune bețele de scorțișoară într-un borcan de sticlă și acoperă-le complet cu ulei de măsline extravirgin. Închide capacul bine și lasă borcanul la temperatură camerei pentru două săptămâni, agitând din când în când borcanul. După două săptămâni poți strecura uleiul prin tifon și pune-l într-un recipient închis la culoare.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Acest ulei poate fi folosit la deserturi sau consumat ca atare pentru efecte medicinale.

Beneficiile uleiului esențial de scorțișoară:

reduce nivelul diabetului
ajută circulația sanguină
este un puternic afrodisiac
ajută în sindromul colonului iritabil
luptă împotrivă osteoporozei și artritei
ajută în scăderea în greutate
previne formarea canderului de colon.

via desanatate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.