Iți protejează rinichii, vindecă diabetul și este un excelent afrodisiac

Conform studiilor, lista de beneficii a scorțișoarei este lungă. În special, uleiul este un puternic antispastic, antiinflamator și antiviral, ceea ce îl face extrem de eficient în imunitatea organismului. Ingredientele active în uleiul esențial de scorțișoară responsabile pentru beneficiile lui extraordinare sunt: eugenol, aldehidă cinamica, phellandrene și metil eugenol.

Scorțișoara este folosită în diferite moduri pentru a produce efecte medicinale pozitive. De exemplu, probabil că ai întâlnit scorțișoară ca și condiment. Uleiul de scorțișoară este puțin diferit pentru că este o formă de extract mult mai eficientă, pe care nu o găsim în forma scoțisoarei uscate.

Ingrediente:

5-6 bețe de scorțișoară
ulei de măsline extravirgin

Preparare:

Pune bețele de scorțișoară într-un borcan de sticlă și acoperă-le complet cu ulei de măsline extravirgin. Închide capacul bine și lasă borcanul la temperatură camerei pentru două săptămâni, agitând din când în când borcanul. După două săptămâni poți strecura uleiul prin tifon și pune-l într-un recipient închis la culoare.

FOLLOW ME

Acest ulei poate fi folosit la deserturi sau consumat ca atare pentru efecte medicinale.

Beneficiile uleiului esențial de scorțișoară:

reduce nivelul diabetului
ajută circulația sanguină
este un puternic afrodisiac
ajută în sindromul colonului iritabil
luptă împotrivă osteoporozei și artritei
ajută în scăderea în greutate
previne formarea canderului de colon.

via desanatate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.