La ce e bună dieta alcalină?

La ce e bună dieta alcalină?

Am tot auzit verzi și uscate despre dieta alcalină, așa cum aud, de altfel, despre multe alte diete, pe care refuz să le mai iau în seamă, din simplul motiv că, dacă am aflat ceva până acum (de multe ori, pe propria piele) e că dietele nu funcționează. Obiceiurile sănătoase, consecvența, stilul de viață și angajamentul, da. Mare mi-a fost surpriza să descopăr, însă, la o analiză mai amănunțită, că dieta alcalină e, de fapt, un stil de viață. Foarte apropiat de ceea ce înseamnă veganismul.

1-9-5937396

Ce înseamnă dieta alcalină?

Simplu: consumăm exclusiv alimente alcaline, opuse celor acide. Îndreptându-ne atenția și alimentația către produsele care alcalinizează sângele avem șanse mari să evităm multe boli, să slăbim frumos și sănătos și să ne boost-uim nivelul de energie. De cealaltă parte, alimentele acide precum carnea, lactatele, cafeaua, alcoolul, zahărul rafinat, glutenul și mâncărurile procesate sunt încadrate la categoria alimentelor acide, extrem de dăunătoare sănătății, pentru că alterează PH-ul sângelui.

Ce mâncăm în dieta alcalină? 

Preponderent fructe și legume, nuci, semințe, leguminoase și soia. De pildă: castraveți, broccoli, conopidă, sfeclă, mazăre, ceapă, spanac, țelină, kale, mere, banane, struguri, pepeni, portocale, lămâi, struguri, migdale, tofu, scorțișoară, ghimbir, sare de mare, muștar și lista poate continua. Sunt sigură că vă veți face un research amănunțit în acest sens.

Cum ne ajută dieta alcalină?

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Specialiștii încă nu sunt siguri dacă acest tip de dietă/stil de viață ajută la prevenirea sau tratarea cancerului, deși există multe speculații și în acest sens. Ce e sigur, însă, este că ajută la scăderea colesterolului și a presiunii sângelui, cele mai importante în reducerea riscului bolilor de inimă. De asemenea, împiedică formarea pietrelor la rinichi, păstrează mușchii și oasele puternice, îmbunătățește funcțiile creierului și reduce riscul durerilor de spate și a diabetului. Unele dintre ele derivând, în mare parte, din controlul greutății sau a pierderii kilogramelor în exces pe care le aduce cu sine acest tip de alimentație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.