La ce e bună dieta alcalină?

La ce e bună dieta alcalină?

Am tot auzit verzi și uscate despre dieta alcalină, așa cum aud, de altfel, despre multe alte diete, pe care refuz să le mai iau în seamă, din simplul motiv că, dacă am aflat ceva până acum (de multe ori, pe propria piele) e că dietele nu funcționează. Obiceiurile sănătoase, consecvența, stilul de viață și angajamentul, da. Mare mi-a fost surpriza să descopăr, însă, la o analiză mai amănunțită, că dieta alcalină e, de fapt, un stil de viață. Foarte apropiat de ceea ce înseamnă veganismul.

1-9-5937396

Ce înseamnă dieta alcalină?

Simplu: consumăm exclusiv alimente alcaline, opuse celor acide. Îndreptându-ne atenția și alimentația către produsele care alcalinizează sângele avem șanse mari să evităm multe boli, să slăbim frumos și sănătos și să ne boost-uim nivelul de energie. De cealaltă parte, alimentele acide precum carnea, lactatele, cafeaua, alcoolul, zahărul rafinat, glutenul și mâncărurile procesate sunt încadrate la categoria alimentelor acide, extrem de dăunătoare sănătății, pentru că alterează PH-ul sângelui.

Ce mâncăm în dieta alcalină? 

Preponderent fructe și legume, nuci, semințe, leguminoase și soia. De pildă: castraveți, broccoli, conopidă, sfeclă, mazăre, ceapă, spanac, țelină, kale, mere, banane, struguri, pepeni, portocale, lămâi, struguri, migdale, tofu, scorțișoară, ghimbir, sare de mare, muștar și lista poate continua. Sunt sigură că vă veți face un research amănunțit în acest sens.

Cum ne ajută dieta alcalină?

FOLLOW ME

Specialiștii încă nu sunt siguri dacă acest tip de dietă/stil de viață ajută la prevenirea sau tratarea cancerului, deși există multe speculații și în acest sens. Ce e sigur, însă, este că ajută la scăderea colesterolului și a presiunii sângelui, cele mai importante în reducerea riscului bolilor de inimă. De asemenea, împiedică formarea pietrelor la rinichi, păstrează mușchii și oasele puternice, îmbunătățește funcțiile creierului și reduce riscul durerilor de spate și a diabetului. Unele dintre ele derivând, în mare parte, din controlul greutății sau a pierderii kilogramelor în exces pe care le aduce cu sine acest tip de alimentație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.