La desert: 12 alimente sănătoase și gustoase, de care devii dependentă

Ai poftă de un desert gustos? Mintea-ți fuge la ciocolată și înghețată. Deseori, uităm că fructele și legumele abia culese din grădină, mustind de apă și suc dulce, pot fi un desert fenomenal, fresh și nutritiv pe timpul verii. Data viitoare când vei visa rulouri cu vanilie și trufe de ciocolată, adu-ți aminte că…

1. Limonada rece ca gheața taie greața și dă energie în zilele caniculare. Lămâia cu sparanghel sau dressing-ul cu lămâie și ulei de măsline poate fi o gustare în sine, la orice oră din zi.

2. Baba ganoush – ai gustat? Acest sos consistent din vinete, usturoi, oțet, lămâie și puțină sare pentru gust poate fi „cireașa de pe tort” la cină.

3. Mere verzi, savuroase, ușor acrișoare – spune-mi mie dacă nu îți lasă gura apă!

4. Piersici zemoase, atât de dulci și catifelate, încât înlocuiesc cu succes orice budincă și souffle!

5. Struguri ușori, se potrivesc de minune la un platou cu brânzeturi.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Stafide dulci și ușor de transportat, poți ronțăi la birou fără probleme.

7. Smochine atât de bune, încât combinate cu fulgi de ovăz și alune, vor transforma fiecare mic-dejun în sărbătoare.

8. Miere pură, direct de la producător – o linguriță și îți trece pofta de dulce.

pomegranate-open-196800_1280-1024x682-4791565

9. Căpșuni și rodii – nu ai cum să dai greș cu ele.

10. Fisticul poate înlocui cu succes gustarea ta din migdale. Dulce și sărat, totodată.

11. Morcovi – buni de ronțăit ca gustare la film. Am înțeles că în combinație cu muștarul de dijon sunt la fel de buni ca nachos cu sos de brânză.

12. Avocado cu salsa/chimion/piper – condimentat, o să-ți placă la nebunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.