Lucruri neștiute despre ”Stejarul îngerilor”, unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume

Lucruri neștiute despre ”Stejarul îngerilor”, unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume

Lucruri neștiute despre ”Stejarul îngerilor”, unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume. Dacă sunteți pasionat de lucrurile impresionante pe care natura ni le oferă zi de zi, cu siguranță trebuie să vizitați Insula Johns, de lângă Charleston, Carolina de Sud. De sute de ani, cel mai impresionant stejar din lume trăiește acolo.

Se spune că William Blake vedea îngeri care stăteau pe ramurile acestui copc, de aici provenind și numele său. Ei bine, în ziua de astăzi suntem puțin cam grăbiți ca să mai observăm cât de frumos au înflorit pomii sau ce ramuri spectaculoase au. Este și normal, dar poate că ar fi bine să ne face timp măcar 10 minute în fiecare zi și să privim un colț din natură. De altfel, acest lucru ne ajută și pentru protejarea ochilor, conform oftalmologilor. Și nu numai. Dacă încerci să îți întinzi mâinile și picioarele în timp ce privește ceva verde cum ar fi iarba sau frunzele copacilor, corpul tău se va încărca cu o stare de bine și multă energie.

Lucruri neștiute despre ”Stejarul îngerilor”, unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume

Dar haideți să revenim la spectaculosul nostru copac. Nu este singurul. Și în România exsită astfel de copaci bătrâni, poate mult mai frumoși decât acesta. Se spune că așa cum nu există nici oameni urâți, nu există nici copaci urâți. Frumusețea stă în ochii privitorului.

Stejarul Îngerilor are o înălțime de 20 de metri, diametrul de 2,7 metri, iar umbra coroanei acoperă o suprafață de aproximativ 1600 de metri pătrați. Cea mai lungă creangă are 55 de metri. Nimeni nu știe cu exactitate vârsta acestuia, însă are peste 450 de ani. De altfel, de-a lungul timpului acest copac impresionant a avut de înfruntat zeci de dezastre naturale. Una dintre cele mai mari provocări a fost în 1989 în timpul uraganului Hugo. Chiar și așa a rezistat, iar acum mii de cupluri de îndrăgostiți solicită poze de nuntă la umbra stejarului bătrân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.