Ce trebuie să faci la 30 de ani ca să te simți minunat la 50?

A fost efectuat un studiu de site-ul Quora în cadrul căruia oameni peste 50 de ani au fost întrebați de ce sfaturi ar trebui să țină cont oamenii de 30 de ani pentru a avea un viitor fericit. Răspunsurile lor au fost simple, dar pline de înțelepciune.

15  sfaturi de care să ții cont la 30 de ani pentru a fi fericit la 50:

1. Nu fuma! Dacă ești fumător, oprește-te cât de repede poți! Este scump, miroase urât, și este de 100%  responsabil pentru problemele de sănătate pe care le ai. Îți strică dinții, pielea, părul. Este timpul să renunți!

2. Nu te mai compara cu nimeni. Atunci când  vei ajunge la 50, îți va fi complet indiferent ce cred ceilalți despe tine! Fii tu!

3. Economisește bani! Începe să pui bani de-o parte, oricât de puțini ar fi. Nu se știe ce îți rezervă viitorul și e bine să fii pregătit pentru orice.

4. Menține (sau repară) relațiile cu familia. Chiar dacă ești în relații foarte complicate cu ei, legăturile de familie sunt extrem de importante. Mai devreme sau mai târziu vei înțelege că familia e cel mai prețios lucru pe care îl ai.

5. Colecționează amintiri în loc de lucruri. Suntem suma experiențelor noastre. Te vei trezi la 50 de ani cu gândul că ai pierudt toate bunurile colectate. Amintirile nu se pierd.

6. Dă ceva înapoi. Dă altora astfel încât să simți bucuria pe care o aduce bunătatea. Fă ceea ce faci din inimă. Nu aștepta nimic în schimb.

7. Fă sport! Adoptă un stil de viață activ, chiar acum! Doar așa vei fi mai sănătos la 50 de ani! Fă exerciții regulat și încearcă să nu iei în greutate. Ai grijă de tine!

8. Învață să fii mulțumit cu ceea ce ai. Fericirea contează cel mai mult. Dacă ești mulțumit cu ceea ce ai, poate că nu vei ajunge milionar, dar vei trăi o viață fericită. 

FOLLOW ME

9. Nu amâna visurile tale! Vrei  să cumperi o casă? Să ai copii? Să scrii o carte? Să faci niște cursuri? Să-ți schimbi cariera? Să înveți să cânți la un instrument muzical sau să înveți să gătești? Începe acum! Timpul se scurge din ce în ce mai repede și nu-l poți întoarce înapoi!

10. Odihnește-te! Mai mult, obișnuiește-ți organismul cu un program de somn. Mergi la culcare la aceeași oră și trezește-te la aceeași oră și va fi mult mai ușor pentru corpul tău să-și facă treaba. 

11. Ai grijă de dinții tăi! Cum simți că e ceva în neregulă, mergi la dentis! Problemele cu dinții se înrăutățesc pe zi ce trece, iar netratatrea lor poate avea consecințe foarte grave! 

12. Fii curios! Ieși din zona de confort și încearcă cât mai multe lucruri noi! În timp, vei avea amintiri de care îți vei aminticu plăcere

13. Nu mai mânca tâmpenii. Poți câștiga foarte mulți bani pe măsură ce crești, dar tot nu-ți vor ajunge să cumperi sănătatea. 

14. Citește cel puțin 10 cărți pe an. Și creierul trebuie să exerseze, nu? 

15. Călătorește! Cât de mult poți, oriunde poți! Călătoria te va schimba mai mult ca orice.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.