“Mama de azi este oglinda copilului de mâine”, povestea destinelor salvate în Centrul Maternal Casa AGAR

“Mama de azi este oglinda copilului de mâine”, povestea destinelor salvate în Centrul Maternal Casa AGAR

Am plecat, duminica trecută, de la evenimentul organizat de Centrul Maternal Casa Agar cu o frază care îmi tot stăruia în minte: “Mama de azi este oglinda copilului de mâine”. O văzusem cu o zi înainte pe site-ul centrului în timp ce îmi făceam temele pentru evenimentul al cărui ambasador urma să fiu. Era seara când s-a terminat ultima zi a Portilor Deschise în centru, iar eu mi-am încheiat misiunea de care am fost atât de mândră.  Conducând spre casă, am întrebat-o pe Alesia ce i-a placut mai mult și mă așteptam să îmi dea același răspuns pe care mi-l alocă de fiecare data când vine cu mine la evenimente: “Mami, ai fost drăguță azi!”. De data aceasta, părea că și ea și-a luat mai mult timp de reflecție înainte de a răspunde. M-a întrebat dacă fetițele de vârsta ei, pe care le-a cunoscut la Centru, merg la grădiniță. Era curioasă să afle de ce erau acele mămici acolo și de ce nu aveau o familie și o casă. “Pentru că acolo este casa lor”, i-am răspuns.

dps_4005-1024x683-9656666Centrul Maternal Casa Agar este o casă pentru tinerele care sunt în pragul de a-și abandona copilul din lipsa perspectivei unei vieți normale. Sunt femei cărora soarta nu le-a oferit același punct de start, ci le-a lăsat cu mult în urmă din cauza unui abuz sau a unei întâmplări nefericite. Se spune că nu îți alegi părinții, dar nu se spune că tocmai familia este cea care îi face unui copil cel mai mult rău. Femeile din Centrul Maternal Casa AGAR au crescut într-un loc gri, în care șansa unei vieți normale le-a fost refuzată. Acum, printr-un hazard al sorții, sunt mame și sunt puse în fața alegerii de a-și supune copiii la o viață în care startul este, din nou, pierdut.

dps_3905-1024x683-4852307Este greu să nu mă identific, ca mama, cu aceste femei. Tocmai asta mă face să mă gândesc că, poate, dacă nu aș fi avut norocul unei familiii normale, nici eu nu aș fi putut să fac minuni pentru copilul meu. Cu atât mai mult am apreciat eforturile făcute de Touched România pentru a salva destine. Odată intrate în Centru, femeile beneficiază de consiliere. În primul rând psihologică și apoi profesională. Sunt încurajate și susținute financiar să urmeze cursuri și să își câștige independența fără a fi nevoite să renunțe la copilul lor. După o perioadă în Centru, femeile trec printr-o perioadă de tranziție locuind într-un apartament subvenționat dar unde își plătesc singure utilitățile.

dps_4198-1024x683-1668222“Este ca și cum înveți să mergi și apoi simți că ai aripi”, mi-a spus una dintre fetele care se pregătesc să părăsească centrul. A ajuns aici când nu credea că mai este posibil să își păstreze copilul și a găsit o casă și o familie. Acum a învățat că o casă și o familie poate avea alături de micuța ei. În spatele unei schimbări de destin se găsesc oamenii care le ajută pe aceste femei să trăiască bucuria de a fi mamă  și voluntarii Touched Romania. Eu am fost cucerită de rezultatele muncii lor și acum vă întreb și pe voi: Cât efort merită să depui pentru a nu lipsi un copil de mama sa? Dacă doriți să vă implicați în acest proiect de voluntariat, Centrul Maternal Casa Agar are nevoie de tot ajutorul pe care îl puteți da.

dps_3908-5525669

 

 

 

Un comentariu pe ““Mama de azi este oglinda copilului de mâine”, povestea destinelor salvate în Centrul Maternal Casa AGAR

  1. Nicolae Georgiana florentina says:

    Bună ziua eu sunt o fosta mămicăma numesc nicolae Georgiana Florentina din centru vreau sa va rog dacă puteți sa ma ajutați eu stau cu fetiță mea se numește Ana Maria în chirie dacă puteți sa ne ajutați cu ceva va rog mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.