Mâna ta îți poate spune câtă mâncare trebuie să mănânci

Gata cu dietele sofisticate, orele interminabile de sală. S-a descoperit metoda prin care îți poți controla alimentația. Mâinile tale te pot ajuta să măsori dimensiunea porției de care aveți nevoie. Acest truc va fi suficient pentru a te ajuta să menții o dietă sănătoasă și să nu iei în greutate.

Pentru bărbați, este recomandat ca masa lor să nu fie mai mare decât dimensiunea a 2 palme.

Pentru femei este recomandat ca porția de mâncare să nu fie mare mare decât o palmă de-a lor.

 

Proteine – o palmă

Palma ta îți poate spune cât de mari ar trebui să fie porțiile tale proteice. În timp ce produsele bogate în proteine, cum ar fi pieptul de pui, peștele, ouăle, brânza de vaci și iaurtul grecesc sunt sănătoase, acestea nu trebuie consumate prea mult. Prin urmare, este bine consumați doar o porție conform dimensiunii palmei.

FOLLOW ME

Carbohidrați – un pumn

Mâna ta îți va spune de cât de mulți carbohidrați are nevoie de corpul tău. Numărul de carbohidrați găsiți în pâine, cereale, orez, cartofi sau quinoa ar trebui să fie limitat la dimensiunea pumnului încleștat. Astfel, vei știi exact de câtă energie are nevoie corpul tău și nu vei lua în greutate. Pentru bărbați, două mâini strânse vor ajuta să indice doar cantitatea potrivită de paste pe care ar trebui să le consume. Pentru femei, este doar o mână.

 

Mâna ta îți poate spune câtă mâncare trebuie să mănânci

 

Brânză- două degete

Brânza este delicioasă! Cu toate acestea, nu este foarte sănătosă dacă mănânci o cantitate mare. Așadar, o porție care este egală cu aproximativ 2 degete va fi suficientă pentru a vă bucura de ea și pentru a nu lua în greutate.

Unt, grăsimi- vârful unui deget

Nu trebuie să consumați multă grăsime pe zi. Prin urmare, vârful degetului va evidenția o cantitate acceptabilă și maximă de grăsime zilnică. Destul de la îndemână!

Fructe și legume – 2 mâini pline

Pentru bărbați sunt recomandate două mâini pline, în schimb, femeile pot mânca o mână și jumătate. Sunt permise doar 150 de ml de soomthies sau sucuri pe zi.

Desert- un pumn închis

Prăjiturile ar trebui și ele limitate. Astfel, puteți folosi pumnul închis pentru a-l măsura – o porție din desertul preferat nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea pumnului închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.