Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

5 culori de unghii care fac legea în această toamnă

Articol apărut pe 19 ianuarie 2015 pe euforia.tv în rubrica Simplu, frumos și bun. Acum!

Hold your horses, ca să păstrez limba. Marie Claire U.S. pune pe masă lista de aur: ce e bine să știi să faci ca femeie. Recunosc, am fost intrigată de titlu. În linii mari, în engleză sună, la prima citire, la fel de rău ca și în românește. Dar, în esență, lucrurile sunt o idee mai nuanțate.

Cele 20 de situații sunt instanțe tipice vieții cotidiene, unele cad sub incidența tradițională a responsabilităților bărbatului și sunt repoziționate în contextul evoluției femeii – care, așa cum știm, de vreo jumătate de secol încoace, câștigă din ce în ce mai bine deci are putere de cumpărare și implicit de a decide.

womanvsman

Le pun aici și pentru voi și vă las să vă gândiți dacă sunt sau nu exagerate unele dintre ele. Iată ce spun cei de la Marie Claire că ar fi bine să știm:

1. Să schimbăm un cauciuc. Personal, nu știu, dar cred că m-aș descurca dacă aș rămâne în pană, fără telefon, fără niciun fel de conexiune. Totuși, da. E o competență ce merită dezvoltată. Chiar cu sacrificiul manichiurii:D…

2. Cum să încărcăm bateria de la mașină. Hm…am dat un search pe Google. Se pare că sunt 15 pași de urmat, nu pare greu dar e o treabă murdară… Citiți cei 15 pași, când mai mergeți la service măcar știți ce e de făcut și evitați momentul penibil în care mecanicul glumește ușor misogin…

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Cum și unde să ne plătim taxele și contribuțiile. Sau să știm pe cineva care ne poate ajuta. Bifez pe plus, aici stau bine. Știu când, cum, unde. Am făcut A.S.E-ul, deci, mă pricep și la calcule;). Vă sfătuiesc să aruncați un ochi pe circuitul banilor publici.

4. Când să termini o discuție în contradictoriu. (When to walk away from an argument.) Presupune cunoaștere de sine și putere de character să știi când să pui punct unei discuții deși nu tu ai ultimul cuvânt. Dar te scutește de multe bătăi de cap ulterioare. Exersați. O să vă simțiți mai puternici.

5. Cum să te îmbraci la diferite ocazii: de la interviul pentru job și până la concertele rock. No comment. Total de acord.

6. Care e măsura reală a sutienului tău. DA! E mare lucru. Țin să vă amintesc sîni prea mari burdușiți în cupe mult prea mici sau cupe mult prea mari…pentru sîni prea mici. De la o vârstă, e mai importantă demnitatea:) și nu măsura…

7. Cum să gătească foarte bine un fel de mâncare. Și vă și spun care e – supa cremă de broccoli;)!

8. Cum să primească un compliment. Zâmbind frumos și mulțumind dacă e bine intenționat și sincer. Zâmbind frumos și mulțumind dacă are intenții ascunse. Less is more se aplică și la comportament.

9. Că dacă riști câștigi întotdeauna. DA. E esențial în cunoașterea de sine.

10. Cea mai potrivită metodă anticoncepțională pentru corpul ei. Presupune că ai fost la medic și ți-ai dat silința să o descoperi. A avea grijă de tine e semn de maturitate și responsabilitate.

11. Cum să stea singură într-un restaurant fără să se simtă vinovată. Cred că nu e nevoie să comentez:).

12. Cum să ceară promovarea pentru care a muncit. E dificil, cere tact și încredere în sine.

13. Cum să treci peste o fostă iubire. Toată lumea a suferit din dragoste. Vestea bună e că trece.

14. Cum să spui de ce ai nevoie. Pentru că uneori de ce ai tu nevoie e exact ce nu agreează celălalt. E o provocare!

15. Cum să-ți dai întâlnire cu încredere în tine. Nu contează celălalt, e un gest ce vorbește despre ce ai tu de oferit:) și despre disponibilitatea de a te pune în slujba lui.

16. Cum să îți accepți și să îți iubești corpul. Comentariile sunt de prisos.

17. Când să pui punct unei relații. Știți cum spunea Steinbeck fiului său, într-o scrisoare din 1958, despre dragoste? Dacă e menită să se întâmple…atunci se va întâmpla.

18. Cum să rupi relațiile cu prietenii care te trag în jos. Nu e greu. E bine să ne amintim că orice compromise ne frustrează dacă nu e compensat.

19. Când să ceri ajutorul unui specialist. Încăpățânarea și vanitatea se plătesc scump. De cele mai multe ori.

20. Cum să călătorești singură. Da, are legătură cu independența.

Deci, ce părere aveți? Mie îmi cam plac!

 

 

Foto credits: everydaykiss.com

2 comentarii pe “Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.