Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

5 culori de unghii care fac legea în această toamnă

Articol apărut pe 19 ianuarie 2015 pe euforia.tv în rubrica Simplu, frumos și bun. Acum!

Hold your horses, ca să păstrez limba. Marie Claire U.S. pune pe masă lista de aur: ce e bine să știi să faci ca femeie. Recunosc, am fost intrigată de titlu. În linii mari, în engleză sună, la prima citire, la fel de rău ca și în românește. Dar, în esență, lucrurile sunt o idee mai nuanțate.

Cele 20 de situații sunt instanțe tipice vieții cotidiene, unele cad sub incidența tradițională a responsabilităților bărbatului și sunt repoziționate în contextul evoluției femeii – care, așa cum știm, de vreo jumătate de secol încoace, câștigă din ce în ce mai bine deci are putere de cumpărare și implicit de a decide.

womanvsman

Le pun aici și pentru voi și vă las să vă gândiți dacă sunt sau nu exagerate unele dintre ele. Iată ce spun cei de la Marie Claire că ar fi bine să știm:

1. Să schimbăm un cauciuc. Personal, nu știu, dar cred că m-aș descurca dacă aș rămâne în pană, fără telefon, fără niciun fel de conexiune. Totuși, da. E o competență ce merită dezvoltată. Chiar cu sacrificiul manichiurii:D…

2. Cum să încărcăm bateria de la mașină. Hm…am dat un search pe Google. Se pare că sunt 15 pași de urmat, nu pare greu dar e o treabă murdară… Citiți cei 15 pași, când mai mergeți la service măcar știți ce e de făcut și evitați momentul penibil în care mecanicul glumește ușor misogin…

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Cum și unde să ne plătim taxele și contribuțiile. Sau să știm pe cineva care ne poate ajuta. Bifez pe plus, aici stau bine. Știu când, cum, unde. Am făcut A.S.E-ul, deci, mă pricep și la calcule;). Vă sfătuiesc să aruncați un ochi pe circuitul banilor publici.

4. Când să termini o discuție în contradictoriu. (When to walk away from an argument.) Presupune cunoaștere de sine și putere de character să știi când să pui punct unei discuții deși nu tu ai ultimul cuvânt. Dar te scutește de multe bătăi de cap ulterioare. Exersați. O să vă simțiți mai puternici.

5. Cum să te îmbraci la diferite ocazii: de la interviul pentru job și până la concertele rock. No comment. Total de acord.

6. Care e măsura reală a sutienului tău. DA! E mare lucru. Țin să vă amintesc sîni prea mari burdușiți în cupe mult prea mici sau cupe mult prea mari…pentru sîni prea mici. De la o vârstă, e mai importantă demnitatea:) și nu măsura…

7. Cum să gătească foarte bine un fel de mâncare. Și vă și spun care e – supa cremă de broccoli;)!

8. Cum să primească un compliment. Zâmbind frumos și mulțumind dacă e bine intenționat și sincer. Zâmbind frumos și mulțumind dacă are intenții ascunse. Less is more se aplică și la comportament.

9. Că dacă riști câștigi întotdeauna. DA. E esențial în cunoașterea de sine.

10. Cea mai potrivită metodă anticoncepțională pentru corpul ei. Presupune că ai fost la medic și ți-ai dat silința să o descoperi. A avea grijă de tine e semn de maturitate și responsabilitate.

11. Cum să stea singură într-un restaurant fără să se simtă vinovată. Cred că nu e nevoie să comentez:).

12. Cum să ceară promovarea pentru care a muncit. E dificil, cere tact și încredere în sine.

13. Cum să treci peste o fostă iubire. Toată lumea a suferit din dragoste. Vestea bună e că trece.

14. Cum să spui de ce ai nevoie. Pentru că uneori de ce ai tu nevoie e exact ce nu agreează celălalt. E o provocare!

15. Cum să-ți dai întâlnire cu încredere în tine. Nu contează celălalt, e un gest ce vorbește despre ce ai tu de oferit:) și despre disponibilitatea de a te pune în slujba lui.

16. Cum să îți accepți și să îți iubești corpul. Comentariile sunt de prisos.

17. Când să pui punct unei relații. Știți cum spunea Steinbeck fiului său, într-o scrisoare din 1958, despre dragoste? Dacă e menită să se întâmple…atunci se va întâmpla.

18. Cum să rupi relațiile cu prietenii care te trag în jos. Nu e greu. E bine să ne amintim că orice compromise ne frustrează dacă nu e compensat.

19. Când să ceri ajutorul unui specialist. Încăpățânarea și vanitatea se plătesc scump. De cele mai multe ori.

20. Cum să călătorești singură. Da, are legătură cu independența.

Deci, ce părere aveți? Mie îmi cam plac!

 

 

Foto credits: everydaykiss.com

2 comentarii pe “Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.