Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

5 culori de unghii care fac legea în această toamnă

Articol apărut pe 19 ianuarie 2015 pe euforia.tv în rubrica Simplu, frumos și bun. Acum!

Hold your horses, ca să păstrez limba. Marie Claire U.S. pune pe masă lista de aur: ce e bine să știi să faci ca femeie. Recunosc, am fost intrigată de titlu. În linii mari, în engleză sună, la prima citire, la fel de rău ca și în românește. Dar, în esență, lucrurile sunt o idee mai nuanțate.

Cele 20 de situații sunt instanțe tipice vieții cotidiene, unele cad sub incidența tradițională a responsabilităților bărbatului și sunt repoziționate în contextul evoluției femeii – care, așa cum știm, de vreo jumătate de secol încoace, câștigă din ce în ce mai bine deci are putere de cumpărare și implicit de a decide.

womanvsman


Le pun aici și pentru voi și vă las să vă gândiți dacă sunt sau nu exagerate unele dintre ele. Iată ce spun cei de la Marie Claire că ar fi bine să știm:

1. Să schimbăm un cauciuc. Personal, nu știu, dar cred că m-aș descurca dacă aș rămâne în pană, fără telefon, fără niciun fel de conexiune. Totuși, da. E o competență ce merită dezvoltată. Chiar cu sacrificiul manichiurii:D…

2. Cum să încărcăm bateria de la mașină. Hm…am dat un search pe Google. Se pare că sunt 15 pași de urmat, nu pare greu dar e o treabă murdară… Citiți cei 15 pași, când mai mergeți la service măcar știți ce e de făcut și evitați momentul penibil în care mecanicul glumește ușor misogin…

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Cum și unde să ne plătim taxele și contribuțiile. Sau să știm pe cineva care ne poate ajuta. Bifez pe plus, aici stau bine. Știu când, cum, unde. Am făcut A.S.E-ul, deci, mă pricep și la calcule;). Vă sfătuiesc să aruncați un ochi pe circuitul banilor publici.

4. Când să termini o discuție în contradictoriu. (When to walk away from an argument.) Presupune cunoaștere de sine și putere de character să știi când să pui punct unei discuții deși nu tu ai ultimul cuvânt. Dar te scutește de multe bătăi de cap ulterioare. Exersați. O să vă simțiți mai puternici.

5. Cum să te îmbraci la diferite ocazii: de la interviul pentru job și până la concertele rock. No comment. Total de acord.

6. Care e măsura reală a sutienului tău. DA! E mare lucru. Țin să vă amintesc sîni prea mari burdușiți în cupe mult prea mici sau cupe mult prea mari…pentru sîni prea mici. De la o vârstă, e mai importantă demnitatea:) și nu măsura…

7. Cum să gătească foarte bine un fel de mâncare. Și vă și spun care e – supa cremă de broccoli;)!

8. Cum să primească un compliment. Zâmbind frumos și mulțumind dacă e bine intenționat și sincer. Zâmbind frumos și mulțumind dacă are intenții ascunse. Less is more se aplică și la comportament.

9. Că dacă riști câștigi întotdeauna. DA. E esențial în cunoașterea de sine.

10. Cea mai potrivită metodă anticoncepțională pentru corpul ei. Presupune că ai fost la medic și ți-ai dat silința să o descoperi. A avea grijă de tine e semn de maturitate și responsabilitate.

11. Cum să stea singură într-un restaurant fără să se simtă vinovată. Cred că nu e nevoie să comentez:).

12. Cum să ceară promovarea pentru care a muncit. E dificil, cere tact și încredere în sine.

13. Cum să treci peste o fostă iubire. Toată lumea a suferit din dragoste. Vestea bună e că trece.

14. Cum să spui de ce ai nevoie. Pentru că uneori de ce ai tu nevoie e exact ce nu agreează celălalt. E o provocare!

15. Cum să-ți dai întâlnire cu încredere în tine. Nu contează celălalt, e un gest ce vorbește despre ce ai tu de oferit:) și despre disponibilitatea de a te pune în slujba lui.

16. Cum să îți accepți și să îți iubești corpul. Comentariile sunt de prisos.

17. Când să pui punct unei relații. Știți cum spunea Steinbeck fiului său, într-o scrisoare din 1958, despre dragoste? Dacă e menită să se întâmple…atunci se va întâmpla.

18. Cum să rupi relațiile cu prietenii care te trag în jos. Nu e greu. E bine să ne amintim că orice compromise ne frustrează dacă nu e compensat.

19. Când să ceri ajutorul unui specialist. Încăpățânarea și vanitatea se plătesc scump. De cele mai multe ori.

20. Cum să călătorești singură. Da, are legătură cu independența.

Deci, ce părere aveți? Mie îmi cam plac!

 

 

Foto credits: everydaykiss.com


2 comentarii pe “Marie Claire: „20 de lucruri pe care o femeie e bine să ȘTIE să le facă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.