Orice articol despre alimentație sănătoasă citiți, un lucru vă sare în ochi: accentul pus de nutriționiști pe micul dejun. Prima masă a zilei seamănă perfect cu primul obstacol într-o cursă de 100 metri garduri – treci de el cu bine, ai energie pentru următoarele provocări și încrederea în tine că vei ieși învingătoare… în cursa pentru o viață sănătoasă, fără ispite pline de calorii.
Câți dintre noi respectăm regula nr. 1 a nutriționiștilor? Să tragem concluzia la final, după ce aruncăm un ochi în bucătăriile din jurul lumii, la primul ceas al zilei:
Australia
O felie de pâine prăjită unsă cu Vegemite, o cremă pe bază de extract de drojdie, și fructe
China
FOLLOW ME
Jook, o supă de orez cu tofu murat, carne uscată sau ouă
Cuba
Cafea cu lapte și o felie de pâine prăjită
Anglia
Omletă pe pâine, cârnați înveliți în bacon și ciuperci
Finlanda
Terci de ovăz cu lapte și fructe
Franța
Croissante și cafea
Germania
Mezeluri, brânză, cârnați, câteva felii de castraveți și pâine
India
Biscuiți din orez, serviți cu tot felul de sosuri
Italia
Capuccino și produse de patiserie
Japonia
Supă miko, un amestec de soia și orez
Mexic
Chilaquiles (tortilla prăjite cu tot felul de topping-uri), fasole și orez
Maroc
Ceai de mentă și pâine prăjită
Noua Zeelandă
Cereale cu fructe
Spania
Churros (un fel de „minciunele”) și ciocolată caldă
Turcia
Brânză feta, pâine, măsline și ouă fierte