Micul dejun în jurul lumii – cine mănâncă mai sănătos?

Orice articol despre alimentație sănătoasă citiți, un lucru vă sare în ochi: accentul pus de nutriționiști pe micul dejun. Prima masă a zilei seamănă perfect cu primul obstacol într-o cursă de 100 metri garduri – treci de el cu bine, ai energie pentru următoarele provocări și încrederea în tine că vei ieși învingătoare… în cursa pentru o viață sănătoasă, fără ispite pline de calorii.

micdejun

Câți dintre noi respectăm regula nr. 1 a nutriționiștilor? Să tragem concluzia la final, după ce aruncăm un ochi în bucătăriile din jurul lumii, la primul ceas al zilei:

Australia

Australia-toast-vegemite

O felie de pâine prăjită unsă cu Vegemite, o cremă pe bază de extract de drojdie, și fructe

China

China-jook

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Jook, o supă de orez cu tofu murat, carne uscată sau ouă

Cuba

Cafea cu lapte și o felie de pâine prăjită

Anglia

English-eggs-bacon-mushrooms

Omletă pe pâine, cârnați înveliți în bacon și ciuperci

Finlanda

Terci de ovăz cu lapte și fructe

Franța

Croissante și cafea

Germania

Mezeluri, brânză, cârnați, câteva felii de castraveți și pâine

India

India-idli

Biscuiți din orez, serviți cu tot felul de sosuri

Italia

Italy-pastry-coffee

Capuccino și produse de patiserie

Japonia

Japan-rice-miso-soup-natto

Supă miko, un amestec de soia și orez

Mexic

Mexico-chilaquiles-beans-rice

Chilaquiles (tortilla prăjite cu tot felul de topping-uri), fasole și orez

Maroc

Ceai de mentă și pâine prăjită

Noua Zeelandă

Cereale cu fructe

Spania

Spain-chocolate-con-churros

Churros (un fel de „minciunele”) și ciocolată caldă

Turcia

Brânză feta, pâine, măsline și ouă fierte

surse foto: 1,2,3,4,5,6,7,8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.