Moda verii în 9 pași

Vara e în plină desfășurare, magazinele sunt pline de culori, imprimeuri și o veselie generalizată, care, totuși, nu ocolește eterna întrebare: ce tendințe dictează vara lui 2013? Motiv pentru care l-am invitat astăzi pe talentatul stilist Cătălin Enache să ne povestească așa cum numai el știe să o facă, cu inteligență, pasiune și umor, despre direcțiile vestimentare ale acestui sezon cald. Pentru că, așa cum spune chiar el, moda a fost inventată, înainte de orice, cu și pentru umor. Să ne bucurăm, deci!

 

catalin
Cătălin Enache

Trendurile de sezon pot fi considerate o ‘plăcere vinovată’ pentru orice femeie ce vrea să meargă în aceeași direcție cu moda timpului ei. Dacă îți sclipesc ochii când vezi o piesă vestimentară ce simți că ți-ar ridica tonusul instant sau arzi calorii răsfoind revistele de modă află ca nu e nimic în neregulă cu tine. Din contră, te declar pasionată și, dacă aceasta e susținută și de o bună informare, de un ochi critic vis-à-vis de propriul corp și de un strop de nonconformism, atunci îți garantez o vară frumoasă și un look fabulos.

Nu cred neapărat în rețeta îndoctrinată a trendurilor de sezon ci mai degrabă în joaca de-a personajul mulat pe cerințele și oferta verii în curs. Pentru cele ce iau moda în serios, dar o privesc cu o notă de umor, există și această variantă. Așadar, cine vrei să fii astăzi? O romantică incurabilă, o minimalistă post-apocaliptică, o dansatoare de flamenco sau o gheișă urbană? Există o sumedenie de variante, ideea e să o alegi pe cea care ți se potrivește (eventual în ziua respectivă).

Pentru a-ți simplifica căutările și a-ți lăsa mai mult timp de shopping, iată câteva indicii utile pentru radiografia acestei veri.

 

transparenteTransparențe

Asta, bineînțeles dacă corpul ți-o permite. Indiferent că este vorba de un top și în partea de jos echilibrezi cu ceva opac sau de un joc de transparențe din cap până-n picioare, ai grijă să te simți comfortabil. Moda și despre asta vorbește!

 

Floralfloral.

Că sunt margarete, maci sau ceva mai abstract, imprimeurile florale sunt la mare căutare. Nu poți întoarce capul fără să dai de ceva de inspirație florală, de la haine la ambalajele de alimente. Poți opta pentru imprimeuri lejere, cu flori mărunte sau obscen de exagerate sau, la cele tridimensionale sau aplicate. Dacă crezi că poți susține, nu e greșit să combini nici elemente vestimentare florale în aceeași ținută, atenție doar la cromatică și la volume!

 

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Retroretro fay

Ca o prelungire a tendinței din toamnă-iarnă trecuta, vestimentația retro se încăpățânează să rămână în trend. Cap de listă o face linia anilor ’60 cu volumele specifice în ‘A’ , imprimeurile geometrice bine cunoscute și culorile îndrăznețe.

Ton pe tonton sur ton

Nu încerca acasă dacă nu stai bine cu nervii sau ai vecini bârfitori. S-ar putea să pară că ai evadat de la vreun ospiciu sau te joci de-a asistenta. Ton-sur-ton înseamnă că poți combina obiecte de îmbrăcăminte de aceeași culoare până întreaga construcție vestimentară ajunge la saturație. Asta nu înseamnă că nu poate arăta divin. Un sacou boyfriend, cu un pantalon larg și un escarpin, totul în tonuri de alb, imaginează-ți ce rapsodie de vară le oferi la prima oră a dimineții vecinilor amatori de senzații tari. Dacă totuși ești fricoasă, încearcă să spargi cu accesorii de altă culoare.

 

Ole’ !ole

Cum nu te-ai prins? Volanele au fost decretate și declinate trendul verii. Designerii marilor case de modă îți propun atât varianta lascivă, cu deschizătură pe șira spinării, cât și volane tradiționale ca cele de flamenco. Ai de unde alege nu glumă. Îți recomand să alegi o culoare puternică ca să dai o notă actuală ținutei și să o scoți puțin din zona de comfort. Cine a zis ca moda nu e complicată?

 

Gheisha chicgheisa

Rimează cu urban chic așa că, dacă vrei să ai ceva în plus față de fata de alături trebuie să vezi dacă trendul acesta rimează cu tine. Inspirația orientală nu este ceva nou în modă doar că, în acest sezon elementele tradiționale vin mixate cu elemente urbane, funky și neașteptate sau tăietura hainelor este una extrem de actuală în disonanță cu imprimeul sau aplicațiile orientale. Asta face ca vechiul să fie nou și tu să-ți pui în aplicație fantezia.

 

Orangeriakenzo summer

Nu este un local nou deschis, ci o obsesie în vara lui 2013 pentru această culoare. Asta dacă nu ai ținut cură toată iarna cu portocale și cumva ți s-a luat de această culoare-vedetă. O poți mixa classic, cu alb sau negru dar, dacă vrei să fii cu adevărat actuală adaugi roz sau fucsia în ținută, căci, se pare acest mariaj e unul de succes.

 

Noul Bohoboho chic

Marchează un altfel de lux, reprezentat printr-un soi de romantism alăturat unui stil hippie, dar suprapus peste un tip de călător ce-și culege piesele sau accesoriile vestimentare de prin lumea largă. Un look nou, cu o aromă fină doar pentru cunoscători.

Prea mult verde sau prea mult albastru?hbz-SS13-Green-Runway-Kors-S13-131-de

Se spune că în modă niciodată nu-I prea mult. De aici face parte și categoria care amestecă în această vară două culori ce aparent se opun. Dacă mixai verde cu albastru în trecut erai blamat sau acuzat că nu ai deschis vreun Vogue, astăzi, însă, aceste două culori se resping frumos.

 

Trendurile sunt multe, vara este lungă, iar tu nu ai timp de zăbovit. Nu uita că în periplul tău prin magazine să te oprești și la o cafea. Moda nu e cool, dacă nu e și fun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.