Modalități de a verifica dacă aveți sindromul picioarelor neliniștite și de ce trebuie să vedeți un medic dacă faceți acest lucru

Modalități de a verifica dacă aveți sindromul picioarelor neliniștite și de ce trebuie să vedeți un medic dacă faceți acest lucru. Dacă ai avut vreodată senzații ciudate în picioare, care literalmente nu te lăsa să dormi noaptea, este timpul să verifici dacă ai sindromul picioarelor neliniștite. În ciuda faptului că este foarte enervant, este destul de comun și afectează până la 15% din populația lumii. Verificați dacă ați avut vreodată următoarele semne de avertizare pe picioarele dvs. care nu vă permit niciodată să vă odihniți.

1. Simți înțepături și te mănâncă picioarele

Senzații de mâncărime stranie și furnicături apar adânc în picioare. Este posibil să o simți și în brațele tale și chiar în capul tău. De obicei, afectează ambele părți ale corpului, dar uneori oamenii au senzații ciudate pe o singură parte. Acest simptom se poate agrava și cu vârsta.

2. Amorțeală la nivelul picioarelor

În afară de mâncărime, puteți simți senzații precum tragere, palpitare și amorțeală la nivelul picioarelor și brațelor. Unii oameni cred că acest lucru poate fi cauzat de un antrenament intens, dar senzația enervantă persistă și începe să te facă din ce în ce mai nervos.

3. Simțiți disconfort în timp ce vă odihniți.

FOLLOW ME

Toate acele sentimente ciudate descrise mai sus apar în mod normal când vă odihniți. Acesta este practic motivul pentru care sindromul este numit „neliniștit”. De exemplu, este posibil să faceți o plimbare lungă pe drumul la muncă, apoi trebuie să stați în fața unui computer și atunci începe senzațiile iritante.

4. Simțiți nevoia de a vă deplasa.

Dacă aveți sindromul picioarelor neliniștite, nopțile pot deveni un coșmar. Te duci la culcare și te simți obosit și gata să dormi, dar momentul în care te culci disconfortul începe. Dorința de a vă deplasa crește doar cu toată mâncărimea și amorțeala.

5. Obțineți ușurare cu mișcarea.

După ce simțiți nevoia de a vă deplasa, încercați să nu vă așezați sau să vă culcați. Poate doriți să vă ridicați în picioare și să mergeți puțin. După această mișcare simți de obicei o ușurare imediată, dar este doar temporară. Oamenii cu sindromul picioarelor neliniștite merg adesea la muncă, chiar și după o zi grea de muncă, făcând lucruri precum alergarea, întinderea, ciclismul sau yoga.

6. Observi că simptomele se agravează seara.

În timpul zilei, în timp ce sunteți la serviciu sau faceți alte activități, vă simțiți absolut bine. Însă în momentul în care vii acasă seara și încearcă să te relaxezi, poți începe să simți dureri imediate. Puteți simți senzații inconfortabile și în timpul zilei, în timp ce stai, dar seara și dimineața devreme, s-ar putea să începi să simți că este insuportabil.

7. Nu poți dormi și te trântești și te întorci noaptea.

Sindromul picioarelor neliniștite poate provoca insomnie, deoarece face greu să dormi și te arunci mereu și te întorci în pat. Din cauza acestei boli, oamenii pot fi foarte somnoroși, au energie scăzută, se irită ușor și pot fi deprimați. În plus, mulți se confruntă și cu tulburări ale membrelor în timpul somnului.

0 comentarii pe “Modalități de a verifica dacă aveți sindromul picioarelor neliniștite și de ce trebuie să vedeți un medic dacă faceți acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.