Ne influențează, până la urmă, vremea de afară dispoziția?

Ne influențează, până la urmă, vremea de afară dispoziția?

mg_3223-1024x683-7464456

Cu siguranță ați auzit de multe ori că cineva este trist și lipsit de vlagă pentru că afară este înnorat și plouă. Tindem să aruncăm toată vina asupra vremii, dar este vreun fundament științific în acest obicei al nostru?

Specialiștii spun că nu, meteo-dependența nu este un fenomen real, ci noi ne făurim o imagine de ansamblu și ne indispunem singuri.

Știm că este mult mai ușor să găsim vinovați din exterior, dar încetați să faceți din acest subiect de vorba ceva mai mult. Poate fi considerat un starter conversațional bun, nimic mai mult.

Data viitoare, poate veți face o vizită medicului atunci când acuzați o durere de cap care, desigur, este din cauza ploii, un foșnet al timpanelor pentru că la munte o să ningă și oricum, presiunea atmosferică a scăzut.

Nu s-a demonstrat că ar exista o relație de cauzalitate, dar se întâmplă foarte des ca oamenii să spună că reacționează la schimbările climei. De fapt, ei iau decizii care le pot modifica dispoziția, chiar și umiditatea crescută și expunerea la razele puternice ale soarelui poate să fie asociată cu o stare proastă.

Astfel de tulburări afective sezoniere sunt legate de felul în care reacționează creierul la lipsa luminii solare.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Pentru persoanele extrem de sensibile la vremea urata, iarna e un anotimp foarte greu, iar psihologii au clasificat chiar afectiunea ca fiind o tulburare afectiva sezoniera.

Recomandările pentru a nu ne mai lăsa afectați de acest stereotip sunt diverse, puteți asculta muzică veselă, puteți să citiți o carte comică, sau planifica o mini vacanță. Și, orice ar, ZÂMBIŢI! 🙂

mg_3241-1024x683-1818298

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.