#Uncategorized

Nucile, mai bune decât orice medicament! Câte trebuie să mâncăm zilnic?

Scris de Ela Crăciun la 21 august 2015

Când eram mici, mâncam cu poftă nucile din curtea bunicilor. Erau extrem de bune și ne plăcea să le spargem pentru a ajunge la miez. Era o joacă de copii care ne oferea o gustare rapidă. Cine se gândea că ani mai târziu urma să aflăm că minunatele nuci nu au doar un gust delicios ci ne protejează și de cancer, diabet, boli de inimă?

Da, da, nucile sunt adevărate medicamente necostisitoare, 100% naturale. Am înțeles că nu ai nevoie de ele în cantități mari și nici nu trebuie să-ți dea medicul rețetă pe 3 luni. 10 grame sunt suficiente pentru a te ține departe de cele mai comune boli ale timpului prezent.

Publicitate

Alternativ, poți consuma și alune. Ambele sunt destul de bogate în grăsimi mono și polinesaturate, proteine, fibre, vitamine B și antioxidanți. Totuși, dacă mergi pe varianta alunelor, consumă-le în stare solidă – untul de arahide nu-ți aduce aceleași beneficii.


almonds-771630_1280

Cam de câte nuci/alune/migdale ai nevoie ca să fii sănătoasă tun? Dacă e să ne luăm după regula de 10 grame, socoteala ar fi cam așa:

12 alune
8-9 migdale
6 nuci caju
5 nuci
5 nuci pecan

Publicitate

Eu cred că le poți include în alimentația ta zilnică destul de ușor și nici nu ai nevoie de un buget uriaș. Gândește-te la efectele pozitive pe termen lung 😉

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--