Oamenii de știință au descoperit o metodă sănătoasă prin care poți adormi fără problme, iar somnul să fie odihnitor

Oamenii de știință au descoperit o metodă sănătoasă prin care poți adormi fără problme, iar somnul să fie odihnitor

Insomnie? Oamenii de știință au descoperit o metodă sănătoasă prin care poți adormi fără problme, iar somnul să fie odihnitor. Știm cu toții că nu există nimic mai confortabil pentru a dormi decât lângă partenerul tău. Te simți în siguranță și iubit și poți adormi mult mai ușor. Cu toate acestea, atunci când aveți probleme să adormiți, vă puteți păcăli mirosind tricoul partenerului.

Noile cercetări de psihologie de la Universitatea din Columbia Britanică susțin că persoanele care miroseau parfumul partenerului romantic înainte de a merge la somn aveau o calitate mai bună a somnului. Cercetătorii au concluzionat că efectele expunerii la mirosul partenerului tău au fost ca cele ale pastilelor pentru somn.

Studiul a fost realizat pe 155 de participanți. Le-au oferit fiecărui participant două tricouri. Un tricou a fost purtat anterior de celălalt semnificativ, în timp ce celălalt era curat sau purtat de o persoană aleatoare. Participanții au fost instruiți să folosească tricouri ca perne. Pentru a se asigura că mirosul corporal este prezent în concentrație ridicată, partenerii participanților la cercetare au fost rugați să poarte tricouri timp de 24 de ore. Au fost, de asemenea, instruiți să evite folosirea deodorantelor și a parfumurilor, precum și să evite orice activitate fizică, fumatul sau consumul de alimente care le-ar putea afecta mirosul. După ce partenerii au purtat tricouri, au fost puse în congelatoare pentru a păstra parfumul mai mult timp.

Oamenii de știință au descoperit o metodă sănătoasă prin care poți adormi fără problme, iar somnul să fie odihnitor

Participanților la cercetare li s-au oferit două cămăși fiecare, fără să știe care le aparține partenerilor. Odată ce au așezat un tricou peste pernă, au dormit două nopți la rând folosind fiecare tricou. Dimineața, li s-a cerut să completeze sondaje despre cum se simțeau și să evalueze calitatea somnului lor. Participanții au purtat, de asemenea, ceasuri care le-au monitorizat mișcarea în timpul nopții. De asemenea, li s-a cerut să ghicească ce cămașă aparține partenerului lor.

La sfârșitul cercetării, s-a ajuns la concluzia că participanții au dormit mai bine atunci când au fost expuși la parfumul partenerului lor. Acest studiu arată că există mulți factori care ne pot afecta somnul fără ca noi să ne dăm seama. Expunerea la mirosul partenerului nostru ne face să ne simțim în siguranță, iubiți și relaxați, rezultând în final un somn mai bun. Călușarea la cămașa partenerului nostru nu pare o idee atât de proastă și s-ar putea să ne ofere un anumit confort după zilele stresante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.