Oamenii de știință știu mereu cum să surprindă! 11 lucruri la care nu te așteptai


Cercetările științifice scot la iveală lucruri la care nimeni nu s-ar fi gândit acum câțiva ani. Iată 11 lucruri surprinzătoare asupra cărora s-au concentrat cercetătorii:

1. Cântecele balenelor se aseamănă cu muzica jazz

Cercetătorii de la  Universitatea din California de la Merced au dezvoltat o metodă specială pentru analizarea și compararea diferitelor sunete – de la discursurile umane la furtuni și tunete.

Rezultatele au arătat că limba balenelor este similară structurii muzicii jazz, iar sunetele tunetului seamănă cu simfoniile clasice.


2. Cea mai atractivă parte a corpului unei femei

Un grup de oameni de știință europeni au descoperit că bărbaților li se pare atractiv modul în care o femeie își poate arcui spatele.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

În timpul experimentului, bărbaților li s-au arătat diferite modele tridimensionale ale unei figuri feminine și li s-a cerut să le evalueze atractivitatea. Rezultatul a fost unul neașteptat, oamenii de știință observând că acea parte a spatelui care se curbează a fost cea mai votată parte a corpului.

3. Oase din polietilena

Cercetătorii de la  Universitatea Tehnologică Națională de Cercetare „MISiS” au dezvoltat un material pe baza căruia este posibilă crearea unui înlocuitor rezistent la uzură și sigur pentru oase, articulații și mușchi. Este greu de crezut, dar din polietilena, care este asociata cu pungile de la supermarket, ei vor face proteze de cea mai buna calitate.

4. Păsări bone

Oamenii de știință au observat că unele păsări monogame, în loc să „aibă copii”, ajută la îngrijirea străinilor. Ele fac acest lucru pentru a primi ceva la schimb: după ce puii au crescut și au zburat în căutarea unei noi locuințe, drepturile asupra teritoriului abandonat au trecut la „bone”. Aparent, păsările sunt capabile să construiască relații comerciale.

5. Mașinile și motocicletele zburătoare

Motocicleta zburătoare Scorpion-3 este deja utilizată de polițiștii din Dubai. De asemenea, există și o mașină zburătoare cu abilitatea de a decola și a ateriza pe verticală. Poate că în viitor vom avea șansa de a învinge blocajele de trafic.

6. Pești cu sentimente

Grupul internațional de oameni de știință a dovedit pentru prima dată că peștele are stări emoționale ca răspuns la un stimul extern. În timpul studiului, oamenii de știință au supus peștii la diferite tipuri de stres și au măsurat nivelul hormonilor.

7. Descoperirea unei planete uriașe

Oamenii de știință au găsit cea mai mare planetă din universul celor cunoscute oamenilor. Un gigant de gaz numit NGTS-1b dezaprobă teoria existenței formării planetare. Se pare că Universul ascunde o mulțime de surprize.

8. Costum de protecție împotriva exploziilor

Oamenii de știință ruși au dezvoltat un adevărat costum de super-erou, care protejează corpul uman de explozii.

9. Saliva umană vindecă rănile

Oamenii de știință chilieni au demonstrat că peptida histidină-1  din saliva umană ajută rănile să se vindece rapid. Acest lucru era presupus încă din copilărie. Poate că în curând această substanță va fi folosită în medicină.

10. Secretul tinereții veșnice

Cercetătorii de la Colegiul Medical Albert Einstein au descoperit că îmbătrânirea poate fi încetinită prin eliminarea cantității de hipotalamus.

11. Plantele au sentimente

Oamenii de știință europeni au descoperit faptul că pomii simt și se tem de saliva animalelor. În plus, plantele încep să reziste și să dezvolte activ taninuri care resping apetitul căprioarelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.