Cercetările științifice scot la iveală lucruri la care nimeni nu s-ar fi gândit acum câțiva ani. Iată 11 lucruri surprinzătoare asupra cărora s-au concentrat cercetătorii:
1. Cântecele balenelor se aseamănă cu muzica jazz
Cercetătorii de la Universitatea din California de la Merced au dezvoltat o metodă specială pentru analizarea și compararea diferitelor sunete – de la discursurile umane la furtuni și tunete.
Rezultatele au arătat că limba balenelor este similară structurii muzicii jazz, iar sunetele tunetului seamănă cu simfoniile clasice.
2. Cea mai atractivă parte a corpului unei femei
Un grup de oameni de știință europeni au descoperit că bărbaților li se pare atractiv modul în care o femeie își poate arcui spatele.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
În timpul experimentului, bărbaților li s-au arătat diferite modele tridimensionale ale unei figuri feminine și li s-a cerut să le evalueze atractivitatea. Rezultatul a fost unul neașteptat, oamenii de știință observând că acea parte a spatelui care se curbează a fost cea mai votată parte a corpului.
3. Oase din polietilena
Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Națională de Cercetare „MISiS” au dezvoltat un material pe baza căruia este posibilă crearea unui înlocuitor rezistent la uzură și sigur pentru oase, articulații și mușchi. Este greu de crezut, dar din polietilena, care este asociata cu pungile de la supermarket, ei vor face proteze de cea mai buna calitate.
4. Păsări bone
Oamenii de știință au observat că unele păsări monogame, în loc să „aibă copii”, ajută la îngrijirea străinilor. Ele fac acest lucru pentru a primi ceva la schimb: după ce puii au crescut și au zburat în căutarea unei noi locuințe, drepturile asupra teritoriului abandonat au trecut la „bone”. Aparent, păsările sunt capabile să construiască relații comerciale.
5. Mașinile și motocicletele zburătoare
Motocicleta zburătoare Scorpion-3 este deja utilizată de polițiștii din Dubai. De asemenea, există și o mașină zburătoare cu abilitatea de a decola și a ateriza pe verticală. Poate că în viitor vom avea șansa de a învinge blocajele de trafic.
6. Pești cu sentimente
Grupul internațional de oameni de știință a dovedit pentru prima dată că peștele are stări emoționale ca răspuns la un stimul extern. În timpul studiului, oamenii de știință au supus peștii la diferite tipuri de stres și au măsurat nivelul hormonilor.
7. Descoperirea unei planete uriașe
Oamenii de știință au găsit cea mai mare planetă din universul celor cunoscute oamenilor. Un gigant de gaz numit NGTS-1b dezaprobă teoria existenței formării planetare. Se pare că Universul ascunde o mulțime de surprize.
8. Costum de protecție împotriva exploziilor
Oamenii de știință ruși au dezvoltat un adevărat costum de super-erou, care protejează corpul uman de explozii.
9. Saliva umană vindecă rănile
Oamenii de știință chilieni au demonstrat că peptida histidină-1 din saliva umană ajută rănile să se vindece rapid. Acest lucru era presupus încă din copilărie. Poate că în curând această substanță va fi folosită în medicină.
10. Secretul tinereții veșnice
Cercetătorii de la Colegiul Medical Albert Einstein au descoperit că îmbătrânirea poate fi încetinită prin eliminarea cantității de hipotalamus.
11. Plantele au sentimente
Oamenii de știință europeni au descoperit faptul că pomii simt și se tem de saliva animalelor. În plus, plantele încep să reziste și să dezvolte activ taninuri care resping apetitul căprioarelor.