Obiceiul sanatos pe care trebuie sa il faci in fiecare dimineata – Corpul tau iti va multumi

Obiceiul sanatos pe care trebuie sa il faci in fiecare dimineata – Corpul tau iti va multumi

În activitatea de zi cu zi, corpul dumneavoastră a depus energie și putere. Acesta este motivul pentru care încercați să vă liniștiți prin hidratare. Dar, din cauza unei zile agitate, consumul de apă din belșug într-o zi este subestimat pentru unii. Dar știați că a bea apă la prima oră a dimineții are multe beneficii pentru sănătate?

Corpul tău are poftă de apă atunci când te trezești dimineața. De îndată ce te trezești, apucă și potolește un pahar de apă, iar sănătatea ta va fi mai mult decât întinerită în mai multe moduri decât îți poți imagina.

Știați că secretul femeilor japoneze în pielea lor de porțelan fără cusur și siluetele subțiri și tonifiate? Mulți atestă că japonezii au acest tip de ritual în a bea apă pe stomacul gol imediat după ce se trezesc în fiecare dimineață.

Corpul uman este alcătuit în proporție de peste 50% din apă, așa că este important să o păstrăm proaspătă și să ne facem plinul pentru ca organismul să funcționeze corect. Nu uitați că, odată ce necesarul de apă al organismului nu este satisfăcut, acesta are diverse consecințe nefavorabile asupra sănătății pe termen scurt și lung.

Să presupunem că ați fost deshidratat pentru o perioadă lungă de timp. În acest caz, aceasta poate duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi artrita reumatoidă, migrene, angină pectorală, colită, dispepsie, hipertensiune, obezitate, hemoroizi, cancer de sân, tuberculoză pulmonară, pietre la rinichi, sinuzită și, cel mai rău, cancere uterine.

Ajută-ți corpul să evite mai bine aceste afecțiuni bând apă după ce te trezești și menținându-ți corpul hidratat pe tot parcursul zilei. Începeți acum. Începeți de astăzi!

FOLLOW ME

Tratament cu apă

Acest tratament cu apă este o tehnică demonstrată pentru tratarea tulburărilor corporale, a problemelor menstruale și a tulburărilor legate de ochi. De asemenea, vă veți simți împuternicit pe parcursul întregii zile după ce urmați acest tratament cu apă.
Beți în jur de 160 ml de apă de patru ori imediat după trezire, înainte de a vă spăla pe cap și pe stomacul gol.

Încercați să nu mâncați nimic în următoarele 45 de minute.

Beți apă cu cel puțin 30 de minute înainte de a mânca, dar nu în următoarele două ore după micul dejun, prânz și cină. Dacă nu puteți bea patru pahare de apă pe stomacul gol, puteți începe cu un pahar sau oricât de mult ar suporta organismul dumneavoastră. Puteți crește încet-încet admiterea de apă până când ajungeți la nivelul ideal de 640 ml.

Când mă pot aștepta la rezultate?

Așteptați 30 de zile pentru pacienții cu diabet sau hipertensiune arterială.

Alocați zece zile pentru cei care suferă de constipație și gastrită.

Așteptați 90 de zile pentru bolnavii de tuberculoză.

Beți apă la prima oră a dimineții! Vedeți ce se întâmplă

Există o modalitate mai ușoară de a vă bucura de beneficiile uimitoare ale apei și de a vă îmbunătăți starea generală de bine. Tot ce trebuie să faceți este să beți apă după ce vă treziți dimineața. Poate părea atât de ușor, dar mulți oameni au ratat să o facă.

După cum știți, apa oferă o mulțime de beneficii, de aceea trebuie să vă începeți zilele cu un pahar de apă. Poate că după ce vei citi aceste beneficii, vei începe să o faci. Acum, vrem să-ți oferim cele 10 beneficii uimitoare pe care le ai pe stomacul gol și să vedem ce se întâmplă.

1. Consumul de apă la prima oră a dimineții ajută imediat la rehidratarea organismului.

Cele șase până la opt ore de somn sunt o perioadă lungă de timp pe care să o petreci fără să consumi apă. Să bei două sau trei pahare de apă imediat ce te trezești este o modalitate bună de a-ți rehidrata rapid organismul.
De asemenea, te ajută și la mișcarea intestinelor inferioare pentru regularitate dimineața.

2. Consumul de apă la prima oră a dimineții îți crește nivelul de vigilență.

Unul dintre principalii indicatori ai oboselii și ai oboselii este că ești deshidratat. Fără nimic de consumat după o perioadă lungă de timp, primul lucru pe care îl ingerezi dimineața poate fi un șoc pentru organism.
Dacă acel prim lucru este apa, aceasta îți va pregăti corpul pentru muncă și îți va crește vigilența și nivelul scăzut de energie. Nu uitați că, dacă nu vă mențineți hidratat, performanța fizică poate avea de suferit. Dați o șansă apei în locul cafelei sau ceaiului pentru a vă începe ziua.

Mai multe informații: Apa poate stimula creșterea mai rapidă a globulelor roșii din sistemul dumneavoastră și generează mai mult oxigen în sânge. Combinația acestor doi factori vă va oferi o bună doză de energie.

3. Consumul de apă la prima oră a dimineții vă ajută să vă alimentați creierul.

Creierul nostru este alcătuit din peste 70% apă, iar continuarea hidratării ajută la menținerea unei activități optime a creierului. Atunci când nu ești hidratat corespunzător, creierul tău funcționează cu mai puțin combustibil și te poți simți secătuit sau chiar poți experimenta oboseală sau fluctuații ale dispoziției.

De asemenea, poate duce mai departe la reduceri semnificative ale memoriei și ale performanței creierului.

4. Consumul de apă la prima oră a dimineții te poate ajuta să lupți cu bolile și întărește sistemul imunitar.

Consumul de apă pe stomacul gol ajută la aducerea echilibrului în sistemul tău imunitar. Îți va ajuta organismul să evite să se îmbolnăvească la fel de des și să țină virușii la distanță.

Un sistem imunitar puternic te va feri cu siguranță de diverse boli și te va feri de orice afecțiune.

5. Consumul de apă la prima oră a dimineții ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Câteva pahare de apă dimineața pot ajuta la eliminarea tuturor toxinelor care se depozitează în corpul tău peste noapte. Pe măsură ce bei apă, aceasta stimulează în mod natural mișcarea intestinelor tale și, de asemenea, ajută la regularizarea cursei matinale la baie.

În timpul nopții, corpul tău se repară singur și aruncă afară toate toxinele din organism. Pe măsură ce beți apă pe stomacul gol dimineața, veți elimina cu siguranță aceste toxine dăunătoare, lăsând un corp proaspăt și sănătos.

6. Consumul de apă la prima oră a dimineții îți pornește metabolismul.

Conform studiilor, consumul de apă pe stomacul gol poate crește rata metabolică. Acest lucru este foarte important, mai ales pentru acele persoane care urmează o dietă strictă. Atunci când există o rată metabolică crescută, înseamnă că sistemul tău digestiv s-a îmbunătățit.

Carbohidrații și proteinele necesare pe care le consumați zilnic sunt metabolizate și transportate prin intermediul apei în tot corpul dumneavoastră. Având o cantitate suficientă de apă în sistem, vei avea un metabolism mai puternic, ceea ce te poate ajuta cu dieta ta.

7. Consumul de apă la prima oră a dimineții întărește pierderea sănătoasă în greutate.

Pe măsură ce bei apă dimineața pe stomacul gol și eliberezi toate toxinele și, prin urmare, îți îmbunătățești sistemul digestiv, te vei simți mai puțin înfometat și toate poftele pentru ziua respectivă vor fi reduse. Astfel, vă va împiedica să luați în greutate cauzată de mâncatul în exces.

Știați că?

Consumul a până la 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de mese, de trei ori pe zi, timp de 12 săptămâni, a ajutat la pierderea a 2 kilograme de greutate corporală. Da, este adevărat!

Așadar, începeți-vă ziua consumând apă cu aproximativ 30 de minute înainte de a mânca. Ce mai aștepți? Stabilește-ți timpul acum.

8. Consumul de apă la prima oră a dimineții îmbunătățește tenul și strălucirea pielii.

Deoarece consumul de apă la prima oră a dimineții ajută la eliberarea toxinelor din organism, eliminarea acestor toxine din sânge înseamnă că pielea ta rămâne strălucitoare, sănătoasă și radiantă.

Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale ridurilor din piele, a petelor întunecate și a porilor adânci din piele. Menținerea corpului hidratat la începutul zilei ajută la promovarea unui flux sanguin susținut către piele și eliberează toxinele din sistem.

9. Consumul de apă la prima oră a dimineții previne pietrele la rinichi și îți protejează colonul și vezica urinară de infecții.

Consumul de apă pe stomacul gol crește eficiența organismului în lupta împotriva infecțiilor. Așa cum fiind menționat mai sus, consumul de apă imediat după ce te trezești te va ajuta să elimini toxinele. Deoarece apa vă menține corpul hidratat, este vitală pentru buna funcționare a organelor interne.

Atunci când beți apă imediat după ce vă treziți, aceasta ajută la prevenirea pietrelor la rinichi și a infecțiilor vezicii urinare. De aceea, trebuie să bei apă pe stomacul gol, deoarece aceasta diluează acizii, care duc la apariția pietrelor la rinichi. Cu cât bei mai multă apă, cu atât vei fi mai protejat de diferite tipuri de infecții ale vezicii urinare.

10. Consumul de apă la prima oră a dimineții favorizează creșterea unui păr sănătos.

S-ar putea să nu crezi și nici să nu observi, dar dacă îți faci un obicei din a bea apă la prima oră a dimineții, pe stomacul gol, acest lucru are un impact direct asupra stării părului tău. Rădăcinile părului pot deveni uscate, aspre și fragile dacă există o cantitate insuficientă de apă.

În plus, apa este necesară pentru a transporta în permanență și vitaminele de care au nevoie. Apa reprezintă până la 1/4 din păr și, prin urmare, un aport insuficient de apă poate face să apară unele probleme ale părului. Consumul regulat de apă îmbunătățește și sporește calitatea părului.

Așadar, dacă vrei să menții strălucirea părului tău, oferă-i părului tău mai multă hidratare la începutul zilei.

Apa posedă anumite proprietăți care ajută la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră. Nu obosiți niciodată să beți un pahar de apă pe stomacul gol în fiecare zi pentru a experimenta aceste beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.