Obiceiuri de GĂTIT care sunt PERICULOASE. Încetează să mai faci ASTA

Obiceiuri de GĂTIT care sunt PERICULOASE. Încetează să mai faci ASTA

Obiceiuri de GĂTIT care sunt PERICULOASE. Încetează să mai faci ASTA. Gătitul acasă are multe avantaje.Mâncarea gătită acasă este mult mai sănătoasă decât cea de la fast-food. Cu toate acestea, este foarte important să urmați anumite reguli pentru a vă menține alimentele în siguranță.

1. Dezghețăm carnea afară

Intervalul de temperatură care este considerat riscant pentru păstrarea alimentelor este oriunde de la 5 ° C la 60 ° C. La această temperatură, bacteriile alimentare dăunătoare pot crește rapid. Acesta este motivul pentru care ar trebui să dezghețați întotdeauna carnea doar la frigider.

2. Spălăm carnea crudă

Avem ideea că atunci când clătim ceva, îl curățăm – totuși, acest lucru nu este valabil în cazul cărnii. Spălarea păsărilor crude, a cărnii de vită, a cărnii de porc, a mielului sau a viței înainte de gătit, nu este recomandată de specialiști. Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că bacteriile din carne se pot răspândi cu ușurință în alte produse, suprafețe și ustensile.

3. Răcirea mâncării înainte de a fi băgată la frigider

Această regulă se datorează aceluiași motiv pentru care decongelarea cărnii afară este o idee proastă: bacteriile cresc rapid la temperaturi de 5 ° C până la 60 ° C. Acesta este motivul pentru care poate fi foarte periculos să lăsați produse perisabile în afara frigiderului mai mult de o oră sau 2.

4. Încercăm aluatul crud

Nu trebuie să mănânci niciodată ouă crude sub nicio formă. Există o mare posibilitate ca acesta să conțină bacteriile cunoscute sub numele de salmonella, care este destul de periculos pentru oameni. Mai mult, nu încercați aluatul neîncetat, chiar și fără ouă, deoarece făina poate transporta Ecoli care poate provoca infecții diferite.

5. Marinarea cărnii sau a peștelui păstrat afară

Aceasta este încă o greșeală mai tipică de gătit care poate duce la intoxicații alimentare. Din nou, amintiți-vă întotdeauna despre intervalul riscant de temperatură pentru creșterea bacteriilor. Când mariniți carnea și o țineți în afara frigiderului, încălcați această regulă.

FOLLOW ME

6. Nu vă spălați pe mâini înainte de a găti

Bacteriile trăiesc pe toate suprafețele, chiar și pe mâinile noastre. Imaginați-vă câte lucruri atingeți în timpul zilei și când începeți să gătiți fără să vă spălați pe mâini, puteți transfera toate acele bacterii în mâncare. Și nu uitați să vă spălați pe mâini când ați terminat!

7. Cumpărăm pui injectat

Multe producții de păsări de curte injectează carnea lor pentru a crește greutatea produselor lor. În primul rând, astfel de produse nu sunt atât de sigure, așa că acordați atenție cumpărării unui pui și citiți cu atenție ingredientele adăugate. Aceste lucruri suplimentare pot influența, de asemenea, gustul mesei tale.

8. Expunerea mierii la temperaturi ridicate

Conform cercetărilor, expunerea mierii la temperaturi ridicate poate duce la o scădere a calității sale și poate duce la o creștere a unor compuși cancerigeni. Deci, este mai bine să nu adăugați miere la ceai sau la mâncăruri calde, de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.