Orzul verde, acest străjer al sănătății organismului nostru


Ce face BINE extractul de orz verde?

Dacă l-am personifica și l-am înnobila, orzul verde ar fi un soi de Baron al lumii vegetale.  Înglobează o sumedenie de vitamine și minerale: provitamina A, fier, potasiu, calciu, zinc, mangan, cupru,  magneziu, fosfor,  vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B7 (biotiona), clorofilă, enzime SOD (superoxid dismutaza, o enzimă proteică activă care are rol de vindecare si revitalizare a organismului, încetinind procesele de vindecare). De altfel, SOD-ul  inactivează radicalii liberi, răspunzători de îmbătrânirea celulară și de apariția bolilor. Orzul verde este cea mai bogată sursă de SOD cunoscută până astăzi.  Clorofila ajută la refacerea mucoasei și a pereților gastrici, în timp ce substanțele sale alcaline reduc  aciditatea.

Iată câteva dintre atributele acestui mare benefic:

1.      Potențează efortul fizic, cel intelectual, îmbunătățește memoria.

2.      Reglează tensiunea arterială și previne infarctul miocardic.


3.      Ajută la scăderea febrei (viroze).

4.      Permite absorbția  si reduce inflamația sistemului digestiv, stomac  și  intestine;  are efect inflamator superior cortizonului.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

5.      Reglează metabolismul și ajută la eliminarea surplusului de greutate.

6.      Elimină uscăciunea  tegumentului (pielii) și  regenerează unghiile.

7.      Orzul verde favorizează drenarea și regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic.

8.      Favorizează circulația sanguină și ajută la elasticizarea și tonifierea vaselor sanguine, cu alte cuvinte, combate  varicele și … hemoroizii.

Extractul de orz verde îl găsim sub formă de pulbere/capsule sau  în formă lichidă, obținut prin presare la rece (produs și de Institutul Cantacuzino – București).

Natura este zâna cea bună a organismului nostru. Mai bine prevenim apariția bolii, decât să tratăm. Stresul, poluarea, alimentația plină de toxine (pesticide, erbicide, E-uri), fumatul, radiațiile etc,  generează radicalii liberi, acești hoți de energie (”fură” electronii altor substanțe), iar orzul verde este un antioxidant puternic, contracarând eficient efectul acestor substanțe chimice instabile. Radicalii liberi alterează ADN-ul și ARN-ul din celule prin legarea la lanțurile de ADN. Consecința? Viitoarele lanțuri de ADN vor suferi  mutații care  vor multiplica celulele nesănătoase.

Concluzia? Orzul verde este, nu-i așa,  un Baron cu drept de decizie asupra sănătății organismului nostru. Titlul nu și-l va pierde nici măcar în fața extractului din sâmburi de struguri sau a extractului de rodie (alți antioxidanți cu patalama!).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.