Orzul verde, acest străjer al sănătății organismului nostru

Ce face BINE extractul de orz verde?

Dacă l-am personifica și l-am înnobila, orzul verde ar fi un soi de Baron al lumii vegetale.  Înglobează o sumedenie de vitamine și minerale: provitamina A, fier, potasiu, calciu, zinc, mangan, cupru,  magneziu, fosfor,  vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B7 (biotiona), clorofilă, enzime SOD (superoxid dismutaza, o enzimă proteică activă care are rol de vindecare si revitalizare a organismului, încetinind procesele de vindecare). De altfel, SOD-ul  inactivează radicalii liberi, răspunzători de îmbătrânirea celulară și de apariția bolilor. Orzul verde este cea mai bogată sursă de SOD cunoscută până astăzi.  Clorofila ajută la refacerea mucoasei și a pereților gastrici, în timp ce substanțele sale alcaline reduc  aciditatea.

Iată câteva dintre atributele acestui mare benefic:

1.      Potențează efortul fizic, cel intelectual, îmbunătățește memoria.

2.      Reglează tensiunea arterială și previne infarctul miocardic.

3.      Ajută la scăderea febrei (viroze).

4.      Permite absorbția  si reduce inflamația sistemului digestiv, stomac  și  intestine;  are efect inflamator superior cortizonului.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

5.      Reglează metabolismul și ajută la eliminarea surplusului de greutate.

6.      Elimină uscăciunea  tegumentului (pielii) și  regenerează unghiile.

7.      Orzul verde favorizează drenarea și regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic.

8.      Favorizează circulația sanguină și ajută la elasticizarea și tonifierea vaselor sanguine, cu alte cuvinte, combate  varicele și … hemoroizii.

Extractul de orz verde îl găsim sub formă de pulbere/capsule sau  în formă lichidă, obținut prin presare la rece (produs și de Institutul Cantacuzino – București).

Natura este zâna cea bună a organismului nostru. Mai bine prevenim apariția bolii, decât să tratăm. Stresul, poluarea, alimentația plină de toxine (pesticide, erbicide, E-uri), fumatul, radiațiile etc,  generează radicalii liberi, acești hoți de energie (”fură” electronii altor substanțe), iar orzul verde este un antioxidant puternic, contracarând eficient efectul acestor substanțe chimice instabile. Radicalii liberi alterează ADN-ul și ARN-ul din celule prin legarea la lanțurile de ADN. Consecința? Viitoarele lanțuri de ADN vor suferi  mutații care  vor multiplica celulele nesănătoase.

Concluzia? Orzul verde este, nu-i așa,  un Baron cu drept de decizie asupra sănătății organismului nostru. Titlul nu și-l va pierde nici măcar în fața extractului din sâmburi de struguri sau a extractului de rodie (alți antioxidanți cu patalama!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.