Oul – aliatul la îndemâna oricui. 13 motive pentru care să consumi un ou pe zi

Toţi nutriţioniştii recomandă ca micul dejun să fie cea mai consistentă masă a zilei. Și să fiți convinși că nimic nu va completa energia pe care ne-o dau cerealele integrale, lactatele sau ouăle. Cu atât mai mult cu cât nutriţioniştii au descoperit un lucru important: dimineaţa ar trebui să mâncăm un ou crud, ca să avem un organism sănătos.

omgvis0029-5-4303627

1.Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. De asemenea, acestea conţin mai multă luteină decât majoritatea legumelor şi o formă de vitamina D care se găseşte în foarte puţin alimente. Să nu mai vorbim de cantitatea mare de fier, acid folic, sulf şi vitamina B 12.

2. Oul este unul dintre alimentele cu cei mai mulţi antioxidanţi, care ajută foarte mult vederea, prevenind degradarea globului ocular, a cataractei, deci micşorează considerabil riscul orbirii.

3. Nu provoacă mărirea colesterolului.

4. Dacă exceptăm vitamina C, oul este cel mai complet aliment în privinţa vitaminelor şi conţine aproape toate vitaminele cunoscute.

5. Vitamina D, una dintre componentele oului, ajută foarte mult la o stare de bine, prin amplificarea cantităţii de serotonină din creier.

FOLLOW ME

6. Ajută la combaterea obezităţii. Cei care au introdus un ou în meniul lor zilnic au slăbit mai mult și au avut o senzație de sațietate pe durata întregii zile.

7. Iodul din ouă îşi extinde efectele asupra creierului, glandei tiroide, dar şi a altor organe, potenţând funcţionarea lor. Este important pentru că iodul este un mineral care nu este produs de organism în sine şi trebuie luat din alimentaţie, puţini fiind cei care conştientizează importanţa lui şi a alegerilor alimentare care-l conţin.

8. Nu stimulează în exces secreţia gastrică, nu are celuloză şi este utilizat în procesul digestiv în totalitate.

9. Este un detoxifiant de succes, ajută foarte mult la curăţarea florei intestinale, igienizând intestinele şi lubrifiindu-le.

10. Oul întăreşte sistemul imunitar prin seleniul pe care-l conţine, iar zincul, un alt mineral conţinut de ou, ajuta la vindecarea rănilor şi tratarea infecţiilor.

11. Calciu, deci ne putem baza pe acest alimet dacă ne dorim o structură osoasă puternică.

12. Ouăle au un rol benefic în profilaxia cancerului mamar. Consumate zilnic, reduc apariția cancerului de sân cu până la 24%.

13. Ajută la activitatea inimii, echilibrând presiunea sângelui.

gaston-eats-5-dozen-eggs-3406700

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.