Pentru o piele ultra-hidratată, folosiți glicerină!

Pentru o piele ultra-hidratată, folosiți glicerină!

zana3-1024x724-7846870Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit de glicerină, însă nu știu câți îi cunoașteți cu adevărat proprietățile-minune. Până de curând, vă spun sincer că nici eu nu mă încadram în liga connaisseurilor. M-a luminat, însă, cosmeticiana mea, care mi-a vândut câteva ponturi prețioase despre cum pot folosi glicerina drept cel mai mare aliat al pielii mele.

Pe scurt, glicerina este un compus organic, alcătuit din carbon, oxigen și hidrogen, ce formează un lichid vâscos, incolor și inodor. Este solubil în apă, are un gust dulce și nu este toxic. Îl puteți găsi în produse variate, de la săpun la geluri anti-age, dar și ca atare, în diferite amestecuri, care vă fac pielea să renască.

Iată cum o puteți folosi:

 • Demachiant  și loțiune tonică
 • Cremă hidratantă pentru față
 • Diluată, face mâinile extrem de catifelate
 • Păstrează apa în piele mai mult timp
 • Joacă un rol important în maturarea celulelor
 • Vindecă problemele tenului gras, precum coșuri și acnee
 • Poate fi folosită și pe pielea bebelușilor sau pe pielea sensibilă
 • Vindecă peste noapte călcâiele crăpate
 • Îndepărtează impuritățile și reziduurile din piele și o luminează
 • Dă pielii un aspect moale, suplu și catifelat
 • Aplicată pe unghii după îndepărtarea lacului, hidratează unghia și împiedică uscarea
 • Vă ajută să scăpați de cicatricile rămase în urma arsurilor și a acneei
 • Persoanele cu piele uscată o pot aplica direct pe piele, fie ca atare, fie diluată. Este cea mai bună și mai ieftină metodă de hidratare

Eu folosesc glicerină aproape după fiecare duș, într-o formulă extrem de simplă, care adesea combină scrub-ul cu partea de hidratare. Mai precis: amestec glicerină cu zahăr brun și ulei (de obicei, de măsline, însă funcționează la fel de bine și cel de argan sau de migdale), adăugând și un ulei esențial care mă inspiră în ziua cu pricina, pentru ca toată compoziția să capete un miros plăcut (prefer lavanda sau iasomia). La finele dușului, mă masez cu acest amestec și îl las să acționeze câteva minute, apoi mă clătesc. Pielea rămân atââât de hidratată, că prima dată nici nu mi-a venit să cred 🙂

Pentru a preveni apariția ridurilor, puteți amesteca un albuș de ou cu o linguriță de miere și una de glicerină, apoi aplicați pe față cu mișcări circulare. Lăsați să acționeze vreme de 20 de minute și clătiți cu apa călduță. Albușul va elimina impuritățile, iar glicerina o va păstra curată, catifelată și hidratată.

Dacă vreți să integrați glicerină într-o formulă de tonic, amestecați-o cu apa de trandafir: o pătrime de glicerină la o ceașca și jumătate de apa de trandafir. Puneți lichidul într-o sticlă cu vaporizator și păstrați-o la frigider.

FOLLOW ME

Pentru o cremă hidratantă de noapte, amestecați 200-250ml de glicerină într-un bol, adăugați două linguri de suc de lime, amestecați bine și păstrați conținutul într-o recipient de sticlă. Aplicați noaptea, înainte de culcare, folosind fie propriile degete, fie dischete demachiante. Lăsați să se absoarbă treptat în piele.

Pentru pielea uscată, amestecați o lingură de vaselină cu o lingură de glicerină într-un bol, învârtiți bine, aplicați pe față sau pe corp și lăsați să acționeze peste noapte.

0 comentarii pe “Pentru o piele ultra-hidratată, folosiți glicerină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.