PERICOLE la care te expui când îți faci unghiile cu GEL

Manichiura unei femei este de multe ori și cartea ei de vizită. De asemenea, o manichiură frumoasă te face să ai multă încredere în tine și să îți completezi un aspect impecabil. Pentru o astfel de manichiură ești dispusă să cheltui mulți bani și să petreci ore bune prin saloane.

De cele mai multe ori, femeile optează pentru manichiura cu gel, pentru că durează cel mai mult. Totuși , nu totul este la fel de frumos precum pare. Manichiura cu gel poate fi foarte dăunătoare:

1. Există un risc ridicat de infecții fungige

Într-adevăr, majoritatea manichiuristelor își dezinfectează ustensilele chiar în fața ta. Însă unele bacterii pot supraviețuii oricăror condiții. Acestea pot rămâne și pe mâinile manichiuristelor, ori pe pensula ojei.

2. Pot apărea infecții ale pielii

Pentru a evita pe cât de mult posibil infecții ale pielii, evită și tăierea cuticulelor ca pielea să nu fie infectată de la rădăcină. Poți să optezi pentru îndepărtarea cuticulelor prin împingerea lor cu un băț special.

FOLLOW ME

3. Riscul de a face cancer de piele crește

Manichiura cu gel crește riscul de a face cancer de piele și de îmbătrânire prematură. Vinovată de asta se face lampa UV. Deși nu vorbim de multe raze UV, acestea pot fi foarte puternice, iar în timp, această expunere repetată poate să îți afecteze pielea.

4. Nu oricine se pricepe la pilirea unghiilor

Manichiuristele sunt nevoite să lucreze rapid. Însă graba când vine vorba de pilirea unghiilor le poate afecta. Acestea se pot rupe ulterior sau se decojesc. Pilirea se face mereu cu o pila fină, într o singură direcție.

5. Manichiura cu gel frecventă slăbește unghiile

Deși te bucuri pentru câteva săptămâni de o manichiură impecabilă, adevăratul calvar începe când ești nevoită să scapi de gelul de pe unghii și să faci o pauză. Felul în care îți arată unghiile poate fi șocant uneori.

6. Riști să te alegi cu pete permanente

În cazul în care manichiurista se grăbește și uită de baza al cărui scop e să îți protejeze unghiile, te poți alege cu pete permanente. Ca să fii sigură că totul e în regulă, ai putea cere chiar și un strat dublu de protecție.

7. Acetona îți usucă unghiile

Dacă folosești deseori acetonă, stratul superior al unghiei poate fi distrus. Vei vedea diferența dacă îți lași unghiile naturale.

8. Dezinfectarea uneltelor are nevoie de timp

Probabil ai văzut cum manichiurista punea ustensilele într-o mașină pentru dezinfectare cu raze UV, însă deși ți se poate părea foarte profesional și igienic, nu este suficient. E nevoie și de o curățare cu ajutorul unui dezinfectant.

9. Poți să fii alergică

Nu se întâmplă prea frecvent, însă există o posibilitate ca substanțele din compoziția produselor utilizate în manichiura cu gel să provoace alergii. Poți testa în prealabil produse care conțin acrilice, adezivi sau acetonă.

10. Manichiura e scumpă

Deși durează mai mult timp și costurile sunt p măsură. Și nici întreținerea unei astfel de manichiuri sau înlăturarea ei sunt prea ieftine. Așa că trebuie să economisești pentru a-ți putea permite o astfel de manichiură.

0 comentarii pe “PERICOLE la care te expui când îți faci unghiile cu GEL

  1. Andreea says:

    Cine a facut reportajul are dreptate ITI DISTRUGE UNGHIILE gelul. Nu mis mai pune unghii din gel nici sa fie cu aur. Mi sau distrus complet unghiile edte ce mai PROAStA metoda gelul. Eu acuma imi fac tratamente acasa deoarece mi se exfoliaza si am pete acum cheltui o grămadă de bani pe tot felul de creme si uleiuri. Fetelor mai bine sa ai unghia ta naturala si sanatoasa decat o prostie pe unghii. Nu plătiți nenorocirea unghiilor. Va pup toate cele bune

  2. Manuela says:

    Gelul distruge unghiile doar daca este de calitate foarte proasta .Degeaba e cumparat de pe ce stiu io ce seit de elita si pe eticheta scrie ca inauntru este o minune cand de fapt este o porcarie chinezeasca reambalata sau cu eticheta originala dar pretentii de produs super.As vrea sa va arat unghiute care au fost permanent facute cu gel si arata identic cu cele ale sotului care evident nu si le face …deci atentie la produs! In ceea ce priveste radiatia eu personal am experimentat si incercati sa lasati un gel de unghii cateva min (2,3) la soare sa vedeti cum se intareste.Identic ca in lampa! Personal?, de vreo 3 ori am avut ba pana de curent ba s-a rupt firul si le-am uscat atat de frumos la soare …de nu am avut treaba .Sigur ca si soarele imbatraneste dar putem sa il evitam? Haideti sa judecam inainte sa scriem un articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.