Piatra de naștere pentru luna Octombrie. Ce să porți pentru noroc

Piatra de naștere pentru luna Octombrie. Ce să porți pentru noroc

Poate cea mai magică dintre toate pietrele prețioase, piatra de naștere opal deține o multitudine de nuanțe și reflexii. Acest lucru îi conferă un aspect constant strălucitor și pâlpâitor.

Pietrele de naștere din opal lustruit, cum ar fi opalul de foc, sunt de obicei palide și perlate, cu striații strălucitoare și aleatorii de culori curcubeu care emană din interior. Efectul vizual se numește „joc de culori”. Se spune că ar conține puterile tuturor pietrelor prețioase combinate, vorbim despre o piatră de naștere specială pentru luna octombrie!

Aspectul deosebit de viu și schimbător al opalului i-a determinat pe mulți să creadă că această piatră de naștere din octombrie este capabilă să aibă proprietăți metafizice. Grecii antici credeau că opalul poate aduce darul profeției și chiar îi poate proteja pe purtători de rău.

Se crede că opalele se formează atunci când apa de ploaie se scurge în rocă și rămâne acolo până când siliciul se usucă. Culorile schimbătoare pe care le vedem în opale sunt cauzate de o cantitate mare de sfere de silice de dimensiuni diferite. Lumina ricoșează în aceste sfere și se reflectă în culori diferite.

Cu o astfel de gamă incredibilă de nuanțe strălucitoare și încântătoare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, în 2008, NASA a descoperit că pe planeta Marte ar putea fi localizate depozite de opal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.