Piatra norocoasă dacă te-ai născut în luna Noiembrie

Piatra norocoasă dacă te-ai născut în luna Noiembrie

Cei născuți în noiembrie, a 11-a lună a anului, cu siguranță au dat lovitura când vine vorba de bijuterii. Topazul și citrinul, ambele o piatră de naștere din noiembrie, pot fi găsite din abundență în majoritatea regiunilor cu stocuri de pietre prețioase din întreaga lume.

Aceste pietre rafinate dau impresia de regalitate, dar, în mod surprinzător, se numără printre cele mai accesibile pietre de naștere vândute astăzi. Frumoasă, prețioasă și ieftină; ce poți cere mai mult de la o piatră de naștere din noiembrie.

Topazul este, în termenii cei mai simpli, un metal silicatic dur. Culoarea sa unică este rezultatul unor impurități sau defecte în structura cristalină care îl fac să se transforme într-o nuanță verde, roșie, violetă, roz, galbenă, aurie, maro, albastră sau transparentă. O piatră de naștere topaz care este transparentă va fi adesea încălzită pentru a-și schimba nuanța și a crea un topaz albastru. Acest topaz albastru este, de asemenea, o alegere populară a pietrei de naștere din noiembrie, în ciuda culorii sale complet diferite.

În timp ce piatra de naștere topaz este considerată relativ accesibilă, nu toate variantele acestei pietre de naștere din noiembrie costă la fel. Cele care au o culoare portocalie închisă cu nuanțe de topaz imperial – o nuanță de roz numită după țarii ruși din secolul al XIX-lea – precum și cele care sunt „topaz cireș” sau de culoare gălbuie spre maronie sunt cele mai valoroase.

Dragostea și afecțiunea sunt virtuțile simbolizate de această frumoasă piatră de naștere din noiembrie. Atunci când piatra de naștere topaz din noiembrie este dăruită cuiva, aceasta reprezintă o promisiune de iubire și fidelitate veșnică. În plus, legenda spune că o persoană care poartă bijuterii din topaz va fi binecuvântată cu darurile inteligenței și puterii.

Piatra de naștere citrin este renumită pentru nuanțele sale magnifice de auriu. Culoarea sa variază de la galben palid și moale până la un izbitor chihlimbar brun-roșiatic. De fapt, însuși cuvântul „citrin” provine din cuvântul latin pentru „lămâie”. Când veți vedea o piatră de naștere citrin, veți experimenta pe propria piele strălucirea sa caldă și aurie.

FOLLOW ME

Orice bijuterie realizată din această piatră de naștere din noiembrie va atrage cu siguranță atenția multor admiratori. Este supranumită în mod obișnuit „cuarțul vindecător”, deoarece se presupune că dăruiește celui care o deține o abundență de vitalitate și energie pozitivă. Acest cuarț a fost lăudat de multe secole pentru capacitatea sa de a elimina energiile negative și de a spori vibrațiile fericite și vindecătoare.

Piatra de naștere citrin a fost extrem de populară în epoca victoriană. Reginei Victoria însăși îi plăcea să adauge elemente de citrin în faimoasa ei colecție de bijuterii regale de renume mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.