Piatra norocoasă pe care să o porți dacă ești născut în luna Iunie

Piatra norocoasă pe care să o porți dacă ești născut în luna Iunie

Pietrele de naștere din iunie sunt pe cât de variate, pe atât de frumoase. Cei născuți în luna iunie vor fi încântați să afle că pietrele lor de naștere sunt perla, piatra lunii și alexandritul.

Perla este poate cea mai populară piatră de naștere din iunie. Ea provine din corpurile majore de apă, cum ar fi râurile, lacurile și oceanele, din întreaga lume, și există diverse tipuri de perle găsite în aceste cursuri de apă.

Frumusețea perlei este atemporală și a devenit o bijuterie și o piesă de bază a modei de-a lungul a câteva sute de ani. În antichitate, în Orientul Mijlociu, perlele erau considerate ca fiind picături de lacrimi care cădeau din cer. În cultura chineză antică se credea că perla a fost extrasă din creierul unui dragon.

Aceste pietre prețioase organice cresc în interiorul moluștelor, cum ar fi stridiile și midiile. Ele se formează atunci când moluștele secretă o substanță numită nacre. Nacre este produsă atunci când un iritant, cum ar fi nisipul, invadează cochilia moluștei. În zilele noastre, perlele de cultură sunt cele mai răspândite. Acestea sunt create atunci când tehnicienii implantează o bucată de țesut de manta într-o moluscă gazdă. Acest lucru forțează moluștele să acopere agentul iritant cu nacre în același mod în care ar face-o o perlă naturală. Aceste perle, la fel ca și omologii lor naturali, sunt disponibile într-o gamă impresionantă de forme, dimensiuni și culori.

Perlele sunt asociate în mod obișnuit cu un sentiment de puritate, umilință și inocență. Ca atare, se spune adesea că semnificația perlelor ca piatră de naștere este „dulcea simplitate”. Se crede, de asemenea, că această piatră are proprietăți benefice, cum ar fi capacitatea de a conferi viață lungă și prosperitate celor care intră în posesia uneia.

În Asia, medicii tradiționali subscriu la credința că perlele ajută la ameliorarea indigestiei și a hemoragiilor, în timp ce unii medici arabi din secolul al XIX-lea credeau că pulberea de perle poate îmbunătăți vederea, poate ameliora depresia și poate liniști tremurăturile nervoase.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.