Planta care ascunde secretul frumuseții și al sănătății

Planta care ascunde secretul fericirii și al sănătății

Planta care ascunde secretul frumuseții și al sănătății. Crește în casele tuturor românilor și mulți cunoașteți doar o parte din beneficiile acesteia. Vorbim despre Aloe Vera. Cu un complex bogat în vitamine și minerale care se ascund în frunzele sale, această plantă este un aliat de încredere în tratarea multor afecțiuni.

Deși este o plantă decorativă minunată, proprietarii acesteia își amintesc mereu ca după o zgârietură adâncă, o frunză despicată aplicată cu serul ei direct pe rană face minuni.

Printre ingredientele pe care planta minune le deține se numără enzimele, aminoacizii, acidul salicilic, acizii grași, fitosterolii, care au rol inflamator și aloemodin, care asigură o bună funcționare a mucoasei intestinale.

Beneficiile Aloe Verei

Principalul motiv pentru care este recunoscută Aloe Vera este în tratarea inflamațiilor, vindecarea rănilor, rolul său antiseptic și antifungic. Pe lângă beneficiile externe, aceasta tratează constipația, elimină sindromul intestinului iritabil și susține sitemul imunitar, dar ajută și la reducerea zahărului din sânge.

Cum o foloseți corect

În cazul unor bubițe, zgârieturi, iritații mici, după ce ați dezinfectat bine acel loc puneți o frunză despicată astfel încât serul să atingă zona afectată.

În cazul în care doriți să o folosiți pentru uz intern în tratarea problemelor gastrice este recomandat să discutați cu un specialist care o să vă îndrume către cantitatea necesară, dar o să vă dea și rețeta prin care puteți prepara serul vindecător. Nu este în regulă să încercați singuri acasă anumite rețete de pe internet pentru că astfel riscați să treceți prin anumite efecte secundare.

FOLLOW ME

Există geluri pentru răni mai adânci sau arsuri solare care conțin minim 97% Aloe. Cu acest gel trebuie să vă dați de 3 ori pe zi pentru calmarea pielii și vindecarea semnelor.

Datorită celor peste 75 de substanțe active, Aloe Vera ajută la îmbunătățirea memoriei, întărește sistemului imunitar, sănătatea cavității bucale, protejază și repară pielea. Această plantă este cunoscută pentru proprietățile sale în cosmetică și se regăsește ca ingredient de bază în multe produse atât pentru față și corp, cât și pentru păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.