Porţi cu mândrie nume de floare? Află care e povestea și semnificația numelui tău

Foarte puţin timp a mai rămas până la Duminica Floriilor, sărbătoare prăznuită anual,cu o săptămână înaintea Paştelui. Este ziua în care Iisus a intrat în Ierusalim, după Învierea lui Lazăr.

Fie că au primit prenume de flori, fie că se numesc Florin/Florina, sau oricare derivat al acestor nume, peste 1 milion şi jumătate de români îşi poartă cu mândrie numele, în special în ziua de Florii, când sunt sărbătoriţi. Iată care este semnificaţia care stă la baza numelor:

Anemona, floarea vântului

Un nume care derivă din cuvântul grecesc “anemos”, care înseamnă vânt. În mitologia greacă, anemonele roșii simbolizează picăturile sângelui vărsat de Adonis la moartea sa. Totodată, la rădăcina poveștii anemonei se afla o altă nimfă transformată în floare.

Brânduşa, floarea dragostei şi a pasiunii

Se spune că persoanele care poartă acest nume pun multă pasiune în ceea ce fac, se remarca prin putere şi curaj.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Camelia

Femeile care poartă numele Camelia sunt femei foarte puternice şi sigure pe ele însele. Totodată, sunt femei puternice, norocoase şi reuşesc în tot ce şi-au propus în viaţă. Aceste femei sunt caracterizate de perseverenţă, frumuseţe sufletească dar sunt şi pretenţioase şi, uneori, mult prea încrezătoare în puterile lor.

Crina

Femeile care se numesc Crina dau dovadă de determinare şi putere. Cu toate acestea, sunt încununate de puritate şi sinceritate şi încearcă mereu să fie cât se poate de drepte. Sunt mandre şi fără cusur din punct de vedere profesional. În cuplu, au tendinţa să domine şi să aibă cerinţe mult prea mari. Crinul este una dintre cele mai vechi flori ale lumii, în poezia grecilor, crinul reprezentă fragilitatea şi vocea muzelor. În antichitate se mai credea că floarea de crin poate vindeca depresia, iar în Europa era folosită pentru a vindeca diverse boli. Crinul este considerat şi un simbol al fertilităţii: în vechile ceremonii ale căsaătoriei, femeile din Grecia purtau pe cap coroane de crini şi spice de grâu, simboluri ale purităţii şi bogăţiei. Avându-şi originile în Asia, crinul reprezintă pentru chinezi vară şi abundenţă.

Florina

Un prenume de origine latină, care celebrează florile în deplinătatea lor, acesta îşi are rădăcina în cuvântul “florens”, care, în latina veche înseamnă “înfloritor”, “prosper”. Considerat încă din Antichitate un nume de bun augur, acesta este unul dintre cele mai populare şi vehiculate nume româneşti, 150.000 de femei purtând acest nume.
Irisul şi povestea curcubeului

În antichitate, Iris era Zeiţa Soarelui. Se spune că irişii erau plantaţi pe mormintele femeilor pentru ca Zeiţa să le poată ghida traseul către cer. Totodată, se pare că floarea de iris s-a născut atunci când aceasta a personificat curcubeul, făcând legătura între cer şi pământ.

Creştinii considerau irisul floarea Fecioarei Maria, iar în Franţa a fost primul simbol al regalităţii. Astăzi, irisul este floarea de stat din Tennessee, iar fleur-de-lis este emblema statului New Orleans.

Lăcrămioara

Femeile care se numesc Lăcrămioara sunt caracterizate prin sensibilitate. Aceste firi sunt mărinimoase şi atente la nevoile celorlalţi. Ele empateaza cu trăirile celor din jur ai dau o mână de ajutor mereu.

Narcisa vesteşte primăvara

Femeile care au numele Narcisa sunt cât se poate de timide. Însă, sunt mereu în atenţia celorlalţi şi sunt cât se poate de sufletiste. Sunt caracterizate de discreţie şi modestie, uşor inhibate de timiditate uneori şi de aceea nu reuşesc să ducă lucruri la capăt, însa pot să iubească cât se poate de bine. Narcisa este floarea care echivalează cu primăvara. Însă aceasta are, în egală măsură, şi rădăcini în mitul antic al lui Narcissus, frumosul tânăr care fusese binecuvântat de către Dumnezeu cu frumuseţea perfectă. O frumuseţe ce avea să fie eternă, atâta vreme cât acesta nu îşi vedea propria reflexie în apă. Până când nimfa Echo s-a îndrăgostit iremediabil de el. Narcissus, însă, nu avea să fie înduplecat, aşa că i-a respins acesteia iubirea. Consumată de iubire şi de tristeţe, aceasta piere încet, încet. Când Zeiţa Nemesis află despre Echo, îl ademeneşte pe Narcissus către un lac limpede precum cristalul. Acolo, în starea de auto-contemplaţie, acesta nu poate rezista tentaţiei de a se privi şi se îndrăgosteşte de el însuşi. Astfel, pedeapsa divină s-a înfăptuit, iar acesta a dispărut. În locul în care se afla Narcissus a răsărit o floarea galbenă, ce îi poartă astăzi numele.

Violeta

Aceste femei sunt hotărâte şi tranşante în relaţiile lor cu celelalte persoane. Deşi par extrovertite şi puternice, de fapt sunt cât se poate de sensibile. Cu toate acestea, aceste femei ar putea să fie puţin mai organizate.

Violeta, nimfa transformată în floare: în folclor, violeta este asociată cu o iubire delicată. Sensibilitatea şi delicateţea sunt, de asemenea, atributele violetei în mitologia antică. Vechile mituri romane şi greceşti spun povestea tragică a uneia dintre nimfele ce o însoţeau pe Zeiţa Diana (Artemis) şi care jurase să rămână fecioară. Nimfa a fost neîncetat urmărită de către Apollo, fratele geamăn al Dianei, iar aceasta din urmă a transformat-o într-o violetă pentru a o proteja. De aici, modestia şi pudoarea atribuite violetei. Astăzi, numele de “Violeta” este considerat de sorginte rusă, iar culoarea să simbolizează regalitatea şi puterea, dar şi încrederea şi spiritualitatea.

Viorica

Femeile care poartă numele Viorica sunt caracterizate de diplomaţie.

0 comentarii pe “Porţi cu mândrie nume de floare? Află care e povestea și semnificația numelui tău

  1. Elena Ramona Sovoiu says:

    Din pacate nu am voie sa distribui, cei de la facebook m-au blocat timp de o saptamana, dar cand o sa imi dea drumul o sa distribui acest articol minunat despre numele de floare🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.