Poți ghici răspunsul corect? Multă baftă!

Poți ghici răspunsul corect? Multă baftă!

Pentru a vă ține mintea ocupată și să mai scăpați de plictiseală vă propunem câteva teste simple. Dar trebuie să fiți o persoană corectă și să nu trageți cu ochiul. Dacă vi se par interesante și cunoașteți pe cineva care și-ar pune capul să le rezolve, da-ți un share. Așadar, haideți să trecem la treabă!

1. Poți rezolva asta?

2.Aveți o grilă de 9 puncte. Grila are 3 rânduri câte 3 coloane, ca în imagine. Folosind 4 linii drepte și fără a ridica creionul, trageți fiecare punct o dată.

3. Există un tort rotund mare cu 7 lumânări de-a lungul marginilor tortului. Trebuie să aruncați toate cele 7 lumânări, care sunt plasate într-un cerc. Regula este: odată ce ai aruncat o lumânare, lumânările din apropierea acesteia vor fi, de asemenea, stinse. Dacă suflați pe o lumânare stinsă, aceasta va domni. Deci, dacă suflați pe o lumânare, aceasta va trece de la aprins la aprins, și invers (precum și lumânările de pe ambele părți). Cum poți stinge toate lumânările cu cele mai puține lovituri?

Sugestie: de două ori să suflați pe aceeași lumânare este aceeași cu a nu sufla deloc. A sufla pe aceeași lumânare de 3 ori este aceeași cu a sufla asupra ei o dată.

Dacă deja v-ați dat bătut puteți vedea răspunsurile. În caz contrar nu trage cu ochiul!

Răspunsuri:

1. Notăm addidașii roșii cu litera a, copilul cu litera b, cei doi burgeri cu litera c.

Și rezultă:

FOLLOW ME

a+a+a=30 => a= 30:3 => a=10

b+b+a=20 => 2b+10=20 => 2b=20-10 => 2b=10 => b=10:2 => b=5

c+c+b=13 => 2c = 13- 5 => 2c =8 =>c= 4

a:2+(b+a+c)x c:2=? => 10:2+(5+10+4)x 4:2 = 5+ 19×4:2= 5+76:2= 5+38= 43

2.

3. Șapte! Suflă pe fiecare lumânare o dată. Începeți de la prima și continuați în jurul cercului unul câte unul. Veți reîncărca mai multe lumânări prin această metodă, dar veșnic lumânările vor fi stinse de suflarea alăturată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.