Poți să rezolvi MISTERUL? Cine crezi că a FURAT brățara? Pune-ți mintea la CONTRIBUȚIE!

Pentru a-ți exersa creierul, nu e nevoie să înmulțești numere cu zece cifre în minte. Uneori e suficientă o singură imagine căreia trebuie să îi găsești explicația ascunsă.

Iată un exemplu:

Era o zi călduroasă de vară, iar un polițist detectiv a decis să stea puțin la soare pe malurile unui râu. Dintr-odată a auzit o femeie plângând.  „Ce s-a întâmplat?” a întrebat-o. „Liniștește-te, te rog, și spune-mi totul în detaliu.”
„Pentru tine e ușor să vorbești”, a spus fata printre suspine. „Nici nu poți să-ți imaginezi cât îmi era de dragă brățara aceea. Vin aici în fiecare zi. Azi mi-am scos brățara, am pus-o pe carte și am adormit din greșeală. M-am trezit și brățara mea nu mai era acolo.”

NU TRIȘA! CITEȘTE PÂNĂ LA CAPĂT ȘI ÎNCEARCĂ SĂ REZOLVI SINGUR MISTERUL!

Detectivul a căzut pe gânduri. În jurul zonei unde stătuse fata nu mai erau urmele altcuiva. În apropierea sa nu mai fusese nimeni. Numai unul dintre vizitatorii obișnuiți ai plajei ar fi putut lua brățara. Aceștia se strânseseră în spatele inspectorului, care i-a privit și a înțeles imediat cine ar fi putut să fie vinovatul.

NU TRIȘA! AI GĂSIT SOLIȚIA?

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

SOLUȚIA:

Singura persoană care putea să ajungă la brățară fără să lase urme în nisip era cel care pescuia. Persoana cu undița a fost prima care a devenit suspectă.

 

Iată și alte jocuri care să-ți pună mintea la încercare:

Spiritul de observație e o trăsătură importantă, deși poate că nu e foarte prețuită. Te ajută să înțelegi cât mai multe, cât mai repede, despre lumea din jurul tău și chiar să detectezzi eventualele pericole. Iată câteva ilustraţii care îţi vor testa atenţia şi spiritul de observaţie. Ceva e în neregulă cu fiecare dintre aceste imagini. Cât de repede îţi poţi da seama despre ce e vorba?

1. Un birou
1-2-6680884
2. O cabină de probă

2-2-2509257

3. Un ceas
3-2-1614908
4. Struguri

4-2-7110693

5. Copii la joacă

5-2-8265868

6. Un turn

6-2-4516211

7. O cale ferată

7-1-8159802
8. Un port

8-1-9145748

9. O plajă

9-1-7179676

10. Un patinoar
10-4268412

Rezolvări:

1. Luna iunie are doar 30 de zile.
2. Reflecția greșită a brațelor.
3. Numerele IX și XI și-au schimbat locurile.
4.Sunt niște struguri inexistenți, cu frunze de ferigi.
5. Fata ar fi căzut cu frânghia prinsă astfel.
6. Potrivit orei din turn, e imposibil ca soarele să apună acum.
7. Acest tren nu are locomotivă.
8. Intrarea în doc e prea îngustă pentru un vas.
9. Găletușa are o formă greșită.
10. Fata are role în picioare, nu patine.

Iată şi câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți atenția la detalii:

1. Organizează-te

Ai nevoie de o viață organizată pentru a putea spera să fii atent/ă la detalii.

2. Fă liste

Listele sunt foarte utile pentru a ști ce trebuie făcut și care e termenul limită. Nu vei mai pierde multe lucruri din vedere dacă ții lista pe aproape.

3. Rămâi la un program anume

Dacă fiecare zi e un haos, încearcă să-ți creezi o rutină. De exemplu, mergi la culcare și trezește-te în fiecare zi la aceleași ore.

4. Limitează distracțiile

Acestea pot fi variate – cineva din familie, un prieten, un coleg de muncă enervant, Internetul, chiar și foamea.

5. Fă pauze

Citește și alte jocuri care îți vor ține mintea antrenată:

Pentru a-ți menține mintea ascuțită și pentru ca ea să se concentreze la detalaii, ia pauze. Creierul are nevoie de o relaxare de 10-15 minute înainte să fie gata pentru o nouă sarcină.

Nu numai copiilor le plac puzzle-urile complicate și ghicitorile! Acestea sunt perfecte pentru a ne antrena creierul să găsească cele mai creative soluții.

Iată niște ghicitori grozave pentru a-ți pune mintea la treabă:

1. Trei medici au spus că Robert e fratele lor. Robert a spus că el nu are frați. Cine minte?

2. Erau zece pești într-un acvariu închis. 2 s-au scufundat, 4 au înotat și 3 au murit. Câți pești mai sunt acum acolo?

3. Doi bărbați joacă șah. Au jucat 5 partide și fiecare a câștigat de 3 ori. Cum e posibil?

4. Adună 1000 cu 40. Acum adaugă 1000. Acum 30. Adaugă iar 1000. Acum 20. Acum iar 1000. Acum 10. Care e răspunsul?

5. Ce trece prin câmpii și orașe, dar nu se mișcă niciodată?

6. 66 reprezintă vârsta adunată a unui tată și a unui fiu. Vârstele lor sunt în oglindă. Câți ani au?

7. Încearcă să numești 5 zile consecutive fără să folsești numele din săptămână sau numere.

8. Ce merge în sus şi în jos, dar nu se mişcă niciodată?

9. Ce trebuie să faci când vezi un om verde?

10. Ce se întâmplă o dată într-un minut, de 2 ori într-un moment şi niciodată în o mie de ani?

11. Cum poţi aşeza un stilou pe podea astfel încât nimeni să nu poată să sară peste el?

12. În ce lună a anului oamenii dorm cel mai puţin?

13. Ce limbă vorbesc oamenii fără să fie nevoiţi să scoată niciun cuvânt?

14. Ce nu poate fi introdus niciodată într-o tigaie?

15. Ce dispare atunci când îi spui numele?

16. Un borcan este pus pe marginea mesei în aşa fel încât jumătate din el rămâne suspendat. Ce se află în borcan?

17. Avem 3 beţişoare. Poţi crea 4 din ele fără să rupi niciunul?

18. Ce îţi permite să vezi direct printr-un perete?

Soluții:

1. Niciunul, Robert are trei surori care sunt medici.
2. Zece. Niciun pește nu a părăsit acvariul.
3. Au avut adversari diferiți.
4. Ai spus 5000? Greșit! Răspunsul e 4100.
5.  Un drum.
6.  3 răspunsuri sunt corecte. 51 și 15, 42 și 21, 60 și 6.
7. Alaltăieri, ieri, azi, mâine, poimâine.
8. Drumul
9. Treci strada
10. Litera M
11. Îl aşezi lângă perete
12. Februarie
13. Mimica (limbajul corpului)
14. Capacul său
15. Liniştea
16. Gheaţă
17.  Creează cifra „4” folosindu-le
18 . O fereastră

Citește și 8 EXERCIȚII care îți vor ÎMBUNĂTĂȚI concentrarea și îți vor ajuta CREIERUL

Exerciţiile te ajută să te menţii în formă şi să încetineşti schimbările provocate de înaintarea în vârstă asupra tuturor organelor, inclusiv creierul. Iată câteva exerciții simple care te vor ajuta să-ți păstrezi pentru mult timp memoria și alte funcții cognitive:

1. Texte colorate
Uită-te la tabelul de mai jos. Spune cu voce tare cu ce culoare e scris fiecare cuvânt. Când ajungi la final, repetă în sens invers. La început va fi dificil, deoarece de percepția culorilor și a textelor răspund emisfere diferite ale creierului. Acest exercițiu previne Alzheimer, ajută la stabilirea unor noi conexiuni între emisferă și ajută la concentrare.

2. Tabla Schulte
Concentrează-te asupra cifrei 19 din centrul acestui tabel. Concentrează-te apoi să găsești cifra 1 și restul numerelor în ordne ascendentă, fixându-ți privirea asupra fiecărei noi cifre găsite. După aceea, poți dsena un tabel nou cu ordinea aleatorie a cifrelor. Acest exercițiu mărește viteza procesării informațiilor și dezvoltă vederea periferică.

3. Semne cu degetele


Cu degetele de la mâna dreaptă formează simbolul păcii, iar cu cele de la mâna stâng, simbolul OK. După aceea, schimbă simbolurile și mâinile. Repetă de câteva ori. Fă simultan exercițiul cu ambele mâini. Îți vei antrena astfel concentrarea atenției și capacitatea de a trece rapid de la o sarcină la altă.

4. Scriere sincronizată


Ia două foi de hârtie și un pix în fiecare mână. Începe să desenezi simultan figuri geometrice cu ambele mâini. Poți și să scrii litere sau cuvinte cu același număr de litere. Scrierea sincronizată învață creierul să se ocupe de mai multe sarcini în același timp, activând ambele emisfere.

Alte sfaturi:

5. Antrenează-ți mâna care nu e dominantă, folosind-o pentru a te spăla pe dinți sau pentru a-ți pieptăna părul.
6. Fă duș și alte acțiuni cotidiene cu ochii închiși.
7. Schimbă traseul atunci când te duci la serviciu sau la magazin.
8. Uită-te la videoclipuri fără sunet, încercând să îți dai seama ce se întâmplă după gesturi și mișcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.