Poveștile REALE diN spatele prințeselor DISNEY


Gama de prințese Disney include în prezent 12 personaje care sunt regale prin naștere, prin căsătorie sau considerate o „prințesă” datorită eroismului lor. Unele dintre aceste personaje iubite își au originea în legende, în basme sau chiar în viața reală, adesea mai interesante sau mai întunecate decât ceea ce vedem în filme.

Te invităm într-o călătorie pentru a descoperi povestea din spatele a 9 prințese Disney.

1. Rapunzel

Povestea lui Rapunzel se bazează pe basmul fraților Grimm. În varianta lor, când vrăjitoarea află despre Rapunzel și prinț, îi taie părul lui Rapunzel și îl leagă pe fereastră. Când prințul se confruntă cu ea, el sare de pe fereastră și este orbit din cauza interacțiunii cu spinii. În cele din urmă Rapunzel îl găsește și îl vindecă cu lacrimile sale.


Interesant este faptul că, în prima versiune a povestirii, Rapunzel este cel care îl dă de gol pe prinț, spunându-i vrăjitoarei că hainele ei devin prea strânse pentru ea în jurul taliei (indicând o sarcină).

2. Mica Sirenă

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Ariel, Mica Sirenă, se bazează pe personajul din povestea clasică a lui Hans Christian Andersen. În această poveste, Mica Sirenă îl salvează pe prinț de înec, se îndrăgostește de el și își dă la vocea frumoasă în schimbul posibilității de a deveni om. Dar vine cu un preț: fiecare pas pe care îl face este extrem de dureros.

Prințul se căsătorește cu o altă fată pe care o crede a fi salvatoarea sa, iar Mica Sirenă se aruncă în mare și se transformă în spumă de mare.

3. Într-o versiune a legendei, Mulan se sinucide

Mulan e inspirată din balada chinezească despre o femeie care merge la război și, după 10 ani de luptă, neagă toate onorurile militare și se întoarce acasă unde familia ei o întâmpină fericită. Cu toate acestea, într-o versiune a legendei, Mulan se întoarce acasă și își găsește tatăl mort și familia sa  se destrămată. Simțindu-se singură și mizerabilă, se sinucide.

4. Regina din Albă-ca-Zăpada

În povestea fraților Grimm, Regina cea rea ajunge la nunta prințului cu Albă-ca-Zăpada. Acolo, este obligată să poarte pantofi fierbinți și să danseze în ei până când moare.

5. „Elsa” lui Andersen

Regina din Frozen se bazează pe personajul Crăiesei Zăpezii basmul lui Hans Christian Andersen. Ea este Regina fulgilor de zăpadă și locuiește într-un palat înghețat. Ea răpește un băiețel, Kay, și îl vrăjește cu un sărut. Prietena sa Gerda îl salvează din castelul reginei mulți ani mai târziu.

6. În Franța Medievală exista o adevărată pereche „Frumoasa și Bestia”

Povestea Frumoasa și Bestia a fost scrisă de Madame Gabrielle-Suzanne de Villeneuve și publicată în 1740. Se crede că a fost inspirată de un adevărat cuplu – Pedro și Catherine Gonsalvus. Pedro suferea de o condiție genetică rară, datorită căruia întregul său corp era acoperit cu păr gros. Se presupunea că Catherine nu și-a văzut mirele înainte de ziua nunții.

Deși soțul nu s-a transformat într-un prinț frumos, cuplul a ajuns la 7 copii.

7. Frumoasa adormită a născut în timp ce dormea.

În Perceforest, una dintre cele mai vechi versiuni ale poveștii Frumoasei adormite scrise în secolul al XVI-lea, Prințesa Zellandine se îndrăgostește de Troylus. În timp ce Troylus a dispărut, Zellandine cade într-un somn fermecat. Când o găsește, o lasă însărcinată în somn.

Copilul nou-născut scoate inul care făcut-o să se trezească. După trezire, Zellandine își dă seama că tatăl copilului ei este Troylus, cu care se căsătorește mai târziu.

8. Pocahontas nu a fost niciodată îndrăgostită de John Smith

Pocahontas (după numele de naștere: Matoaka) s-a născut în 1595 în tribul Powhatan. În 1607, John Smith, un soldat și explorator englez, a fost capturat într-una dintre partidele de vânătoare ale tribului Powhatan. Potrivit lui, Matoaka sa aruncat peste corpul lui pentru a-l proteja de execuție. Cu toate acestea, nu există dovezi că acest lucru s-a întâmplat.

Chiar și Matoaka a fost răpită de coloniști pentru a fi răscumpărată în schimbul prizonierilor englezi deținuți de tatăl ei. În timpul captivității sale, plantatorul de tutun, John Rolfe, a condiționat eliberarea ei cu acordul ei de a se căsători cu el. Aceasta a murit când avea 21 de ani.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.